• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Ducato 2.3 2017r

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
Witam fiat Ducato 2.3 zgasł podczas jazdy,podłączony komputer wyszło że regulator jest popsuty,wymieniony na drugi bo tamten był stopiony na pinach,zero błędów nie odpala,następnego dnia znob błąd regulatora skasowany nie powraca przez cały dzień,akumulator wymieniony na nowy z powodu starości i słabego kręcenia o teraz najlepsze wyskakuje błąd akulatora i kolejnego dnia dochodzi imo pali się na desce i auto dalej nie odpala,kluczyki sprawdzane dwa i oba dobre wiązka przejrzana od a do z,auto nie pali przekaźnik T09 na krótko o też nie palia ktoś jakieś pomysły co mu jest?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Witam fiat Ducato 2.3 zgasł podczas jazdy,podłączony komputer wyszło że regulator jest popsuty,wymieniony na drugi bo tamten był stopiony na pinach,zero błędów nie odpala,następnego dnia znob błąd regulatora skasowany nie powraca przez cały dzień,akumulator wymieniony na nowy z powodu starości i słabego kręcenia o teraz najlepsze wyskakuje błąd akulatora i kolejnego dnia dochodzi imo pali się na desce i auto dalej nie odpala,kluczyki sprawdzane dwa i oba dobre wiązka przejrzana od a do z,auto nie pali przekaźnik T09 na krótko o też nie palia ktoś jakieś pomysły co mu jest?
Sprawdź wtryski

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
Sprawdź wtryski
Myślisz że przez wtryski by nie palił
Automatyczne połączenie postów:

Sprawdzałem czujnik położenia wału i też jest dobry bo myślałem że może on coś szwankuje ,zasilane jest ,czujnik wysokiego ciśnienia ok i też nie pali i jeszcze to imo się po trzecim dniu pokazało

Sprawdzałem czujnik położenia wału i też jest dobry bo myślałem że może on coś szwankuje ,zasilane jest ,czujnik wysokiego ciśnienia ok i też nie pali i jeszcze to imo się po trzecim dniu pokazało
Nie robię przy nim stale tylko z do skoku ale już jutro muszę się wziasc na poważnie bo tydzień stał a ja miałem urlop

Ostatnia edycja:

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580

Nie robię przy nim stale tylko z do skoku ale już jutro muszę się wziasc na poważnie bo tydzień stał a ja miałem urlop
Zrób prosty test na wtryski a zobaczysz czy wadliwe sa czy nie, jakbym nie myślał to bym nie pisał ;)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja wiem co się zjeb....
Auto się popsuło
Sorry zacząłem żreć jakieś nowe leki

elektom

Początkujący
Porady
1
Punktów
2
Miasto
Kłomnice
Witam Odpowiem jak podasz jaki regulator jaki kod błeędu z kturego roku auto pozdrawiam

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
Witam rok 2017,regulator ciśnienia paliwa w pompie Bosch

Nie podam na razie kodu błędu bo nie mam auta przy sobie w tej chwili

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
I jak odpalił?
IMG_20220916_145539.jpg

Pompa dobra wtryski też wysłane wszystko do Bosch service Pawlik,silnik wyjołem w piątek bo nie miałem czasu na zabawę z tym autem od tamtej pory,jutro przyjdzie pompa i wtryski z powrotem,imo naprawione wina sterownika po zamontowaniu dalej nie zapalał i odstawiony na dalszy plan z powodu dużej ilości napraw koparek i ciężarówek,silnik wyjołem z powodu wymiany czujnika poziomu oleju wymiany rozrządu i takich tam małych uszczelnien

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Co się stało że musiałeś wyjąć?

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
Wyświetl załącznik 45871

Pompa dobra wtryski też wysłane wszystko do Bosch service Pawlik,silnik wyjołem w piątek bo nie miałem czasu na zabawę z tym autem od tamtej pory,jutro przyjdzie pompa i wtryski z powrotem,imo naprawione wina sterownika po zamontowaniu dalej nie zapalał i odstawiony na dalszy plan z powodu dużej ilości napraw koparek i ciężarówek,silnik wyjołem z powodu wymiany czujnika poziomu oleju wymiany rozrządu i takich tam małych uszczelnien

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Wiązka przed skrzynką bezpieczników w komorze walnieta

Jak pisałem dodałeś odpowiedz

Bmx55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódz
Czujnik jest z tyłu pod katalizatotem i nie miałem zamiaru grzebać pod autem tylko wywaliłem motor i zrobię to jak człowiek złoże ten rozrząd i zobaczę co dalej z tym że nie gada

Czujnik jest z tyłu pod katalizatotem i nie miałem zamiaru grzebać pod autem tylko wywaliłem motor i zrobię to jak człowiek złoże ten rozrząd i zobaczę co dalej z tym że nie gada
Wiem że ktoś sobie może myśli że się nie znam czy coś ale ja te ducata naprawiałem już nie raz i wina była po stronie instalacji w komorze a tu o dziwo imo poleciało w sterowniku ale dalej nie zapala, złoże do kupy ten silnik włożę go z powrotem i zobaczę nie robiąc nic innego co mu dolega

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Ok masz rację że wyjołes silnik jak były inne rzeczy do zrobienia, bo żeby ten dpf wyjąć to sanki trzeba opuścić. Jak coś to pisz może pomogę.

Do łańcucha zaglądałeś.

Pamiętaj o masie przy sterowniku i tej do silnika często nie styka na poduszce.

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
No bądź co bądź klient zapłacze nad cena i się mocno zdenerwuje szczególnie jak poczyta fora trafi na wątek i skojarzy fakty... Wtedy powie... panie a na ch... Pan silnik wyciągał jak trza było tylko trzy srobki z prawej strony odkręcić i dwie kostki odpiąć... Dać do Pana co robi komputerki i w drugą stronę montaż.... Spokój na kolejne dwa miesiące byś miał.... Bo i tak za raz wywali kolejne dtc

Do góry Bottom