• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Ducato III fl 2011r 2.3 JTD - nie odpala

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Auto przyjechało o własnych siłach. Była robiona głowica i sprawdzane wtryskiwacze. Od tego czasu auto odpala i gaśnie. Błędów brak, obroty wału widzi. Ciśnienie paliwa podczas rozruchu powinno być 350 bar a jest 500-530. Dlatego chyba sterownik gasi auto. Czujnik ciśnienia podmieniony, regulator ciśnienia na pompie również, wtryski odłączone a on cały czas ma 500-530 barów na listwie. Skąd takie duże ciśnienie ?

apln

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
53
Miasto
SY/SLU
Zobacz wiązkę do czujnika ciśnienia paliwa.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Czy cały układ dolotowy jest poskładany ?Miałem trochę młodsze ducato z 2016 i ze zdjętą rurą od intercoolera auto odpalało i gasło.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Hmm ... rura od intercoolera na pewno nie jest założona. Poskładamy wszystko do kupy i zobaczymy. Dzięki za sugestię.

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Potwierdzam info kolegi ThinkPad jak ECU nie widzi przepływu z przepływomierza to gasi silnik, w Suzuki gv2 1.9ddis się z tym też naciąłem

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Betonów
Kolego udaj się po wiedzę na yt, Auto challenge ma film ze składania takiego motoru od zera, i z tego co pamiętam, ale moge się mylić, tam były jakies czary z ustawianiem biezni/czujnika położenia wału/ wałka... coś mi takiego świta. W tym silniku fiat dał popis swoich "ciekawych" rozwiązań problemów których nie ma nikt inny.

Do góry Bottom