• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiesta mk7 10r 1.6 tdci 95km nie odpala, brak paliwa na wtryskiwaczach

atomowy_yebaka

Początkujący
Punktów
0
Cześć wszystkim,

Mam problem z którym już walczę dłuższy czas. Auto odpala normalnie chodzi godzinę i jest wszystko ok, po tym czasie zaczyna wariować na obrotach po czym gaśnie i już kaplica nie da rady odpalić. Problem trwa dwa dni po tym czasie pali od strzała i znowu godzina i koniec i tak w kółko. Sprawdzona pompa CR, drugie wtryski, zmieniony czujnik ciśnienia CR, czujnik wałka i wału, nowy rozrząd wszystko się zgrywa. Auto nie wyrzuca żadnego błędu, dodam że po odpięciu wtryskiwacza też nie wyrzuca jego błędu ani na desce w postaci sprężynki ani na komputerze (forscan). Może ktoś miał podobny temat.

atomowy_yebaka

Początkujący
Punktów
0
Filtr nowy, aczkolwiek ciśnienia nie sprawdzałem z tego względu, że auto po dwóch dniach odpala jak gdyby nigdy nic. Gdzieś musi być problem w elektryce na moje oko tylko gdzie szukać? Dziwi mnie brak błędu po odpięciu wtryskiwacza, czyżby pcm poleciał? sterownik bosch

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Błąd, błędem.
Ale może po 2 dniach "naciągnie" paliwa przez główkę od szpilki i ci potem pali przez tyle ile masz paliwa w samym filtrze.
To już spece muszą się wypowiedzieć.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Moze pocieta DTC

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Podaj parametry przy rozruchu. Cisnienie CR, temperatury, przeplyw powietrza.

atomowy_yebaka

Początkujący
Punktów
0
Problem rozwiązany. Dziwne, że żaden czujnik ciśnień tego nie pokazał, ale problemem okazał się zapchany dpf. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, głównie Jarzi. Temat można zamknąć.

Do góry Bottom