• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Filtr Kabinowy Baleno

K

Kaboom51

Witam, wie ktoś z zgromadzonych tu gdzie w Suzuki Baleno I z 99 r, 1.3 silnik jest filtr kabinowy i jak sie dostać do niegy by wyczyścic go ewentualnie na nowy wymienic? z gory dziekuje za odpowiedź, pozdrawiam!

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Chyba tylko niektóre wersje miały filtr kabinowy w baleno. Jak masz to sprawdz sobie w serwisówce jak nie to zajedz do dobrego sklepu i spytaj czy maja.

K

Kaboom51

Oo, dziękuje Panowie, ze ktosdpowiedział. Własnie ja mam model suzuki z klimą i tak sie zastanawiam czy jest ten filtr kabinowy i czy mozna podejrzeć go i ewentualnie wyczyścić, własnie też czytalem, ze niektore miały, a inni pisali ze Baleno I nie ma w ogole filtra kabinowego i mam dylemat, ale jak by miał to szukać go za schowkiem, czy gdzieś pod obudowa wycieraczki? No to mam czyścić odkurzaczem i sprężarką ten filtr, czy go namoczyć w wodzie z płynem i wysuszyć? :p

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Musisz wrzucic do Frani:D to moze przejdzie
Sprawdz tam gdzie pisza za schwkiem/obok dmuchawy i jak masz to wymiana na nowy, a nie zadne dmuchanie czy pranie:)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Zamień w wentylatorze plus z minusem. Wentylator zacznie dmuchać w druga stronę i w ten sposób wydmucha filtr.

Ps. Żartuje

K

Kaboom51

Dobra, dzięki, na wolnym czasie zajrzę i powiem gdzie był, dzięki za pomoc :D No tak tak, wiem wymienie na nowy, ale widzę, ze żarcik wyostrzony Panowie macie:p

Do góry Bottom