damar15
Bywalec
- Punktów
- 1
witam mam problem z fordem focusem 1.6 tdci samochód pokazuje błąd p2463 filtr antypylowy nagromadzenie sadzy . Po podłączeniu testera samochód odrzuca możliwość wypalania , dpf został zdemontowany i odpowiednio wyczyszczony ( był trochę zabity ale nie było tragedii ) . Po zamontowaniu filtra dalej widnieje ten sam bład który można skasować ale tylko do odpalenia , dziwne jest tez to ze 1 czujnik pokazuje 136'C na zimnym silnku a drugi 936'C czujnik który pokazuje 136' reaguje na podgrzewanie i widac jak rośnie temp. natomiast drugi czujnik z temp. 936' nie reaguje , natomiast przy podmianie na inny czujnik tez nie mam żadnej zmiany prócz spadku napiecia 4,9v na 2-3 v .

dla mnie też jest dziwny objaw z tą temp. od komputera do czujnika ida tylko dwa kable , sprawdziłem przejście i jest jak robię zwarcie też mi komputer to pokazuje , ale zastanawiam się skąd on widzi 936' ( pomyłka 236' sorry ) czy nie moży byc takiej sytuacji ze komputer próbował go sam wypalić i coś poszło nie tak dlatego zapisał taką wartość