Witam mam takie problem Wyskoczył błąd "usterka układu silnika" następnie samochód wchodzi w tryb awaryjny turbo nie działa i nie da się praktycznie jeździć (chyba,że ktoś lubi poruszać się żółwiem
)
Więc miałem przepływomierz uszkodzony wymieniłem i w trasie ok. 20km samochód się zmulił, wyskoczył ten błąd pojechałem do elektromechanika i magicznie znikł a auto ożyło zanim zdążyłem dojechać do domu 3km znowu to się stało na kompie nie pokazało żadnych błędów.
*Turbo działa po odpaleniu przez jakieś 10 sek widać jak gruszka pracuję
*W ukrytym menu wyczytałem błąd d900 czytałem,że nie trzeba się tym przejmować.
Dodam,że nawet jak samochód nie był odpalony tylko kluczyki w stacyjce były na pozycji II to tak samo błąd wyskoczył.
*wczoraj na chwilę znikł komunikat dziś rano znowu to samo oszaleć idzie
czytałem różne wątki nic nie znalazłem..
Więc może ktoś miał podobny problem i opowiem mi jak to naprawić?
*błąd potrafi wyskoczyć po 2 km jazdy czasem pomaga zgaszenie silnika ponowne uruchomienie i błąd znika..!
Sam nie wiem co to może być filtr paliwa ? uszkodzony sterownik silnika może?
1.6 TDCi 2004R 109PS 270kkm
Więc miałem przepływomierz uszkodzony wymieniłem i w trasie ok. 20km samochód się zmulił, wyskoczył ten błąd pojechałem do elektromechanika i magicznie znikł a auto ożyło zanim zdążyłem dojechać do domu 3km znowu to się stało na kompie nie pokazało żadnych błędów.
*Turbo działa po odpaleniu przez jakieś 10 sek widać jak gruszka pracuję
*W ukrytym menu wyczytałem błąd d900 czytałem,że nie trzeba się tym przejmować.
Dodam,że nawet jak samochód nie był odpalony tylko kluczyki w stacyjce były na pozycji II to tak samo błąd wyskoczył.
*wczoraj na chwilę znikł komunikat dziś rano znowu to samo oszaleć idzie
czytałem różne wątki nic nie znalazłem..
Więc może ktoś miał podobny problem i opowiem mi jak to naprawić?
*błąd potrafi wyskoczyć po 2 km jazdy czasem pomaga zgaszenie silnika ponowne uruchomienie i błąd znika..!
Sam nie wiem co to może być filtr paliwa ? uszkodzony sterownik silnika może?
1.6 TDCi 2004R 109PS 270kkm