• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Mondeo 2 1.8tdci

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Witam. Czy ford mondeo kombi 1.8 tdci napęd na pompę wysokiego ciśnienia jest na łańcuchu czy na pasku pływającym w oleju. Kod silnika KKDA. Egzemplarz po lifcie. Ciśnienie na zasobniku max 1600bar czy 1350bar?

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Niestety nie mam nr vin. Chodzi mi o napęd pompy CR. Rozrząd na pasku ale o ten napęd na pompę. Bo wiem że na łańcuchu też są te silniki.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
KKDA to silnik montowany w focusie mk2

cichanos

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
szachu41 czy mogę cię prosić w miarę możliwości o taką instrukcje tylko dla wersji z napędem pompy paskiem do 1.8 tdci z focus 2009?

Po wizualnych oględzinach kasety z łańcuchem i paskiem domyślam się że procedura jest identyczna ale chciałbym tak dla pewności

Ostatnia edycja:

cichanos

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
dzięki wielkie :) a jeszcze tak czysto praktycznie. Jak wygląda sprawa tego napinacza hydraulicznego paska/łańcucha. Po tych +/- 180 tys km nadaje się on ponownego montażu czy trzeba wymieniać na nowy? i jak w przypadku jego ponownego montażu? Tylko wkręcam tak jak w manualu napisane? Zdąży on napiąć pasek jak zaczne po złożeniu wszystkiego kręcić wałem czy trzeba go jakoś wstępnie "ręcznie" go napiąć?

Do góry Bottom