• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Mondeo MK III problem z elektryką

Yogos

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam bardzo męczący problem z moim fordem, 2.5 V6 automat. Mianowicie, 2 lata temu był wymieniany alternator, na wiosnę tego roku poleciał regulator napięcia - wymieniony. A objawy jak były tak są, po 1 zaczęły palić się po kolei żarówki, od schowka, deski rozdzielczej po mijania, kierunki itp. Wymieniam co jakiś czas ale się pojawia problem, najbardziej widoczny wieczorem jak widać jak światła mijania falują, otwiera się schowek światło pulsuje. Po roku czasu akumulator to wyrzucenia! Teraz nowy musiałem kupić, podczas jazdy potrafią się zapalić kontrolki od ładowania, abs esp itp, dodam gazu albo przestaje albo nie. Był u elektryka, pomiary wszystko ok!!! A jak wariuje tak wariował, nie mam co się dzieje a i elektryk nie wie. Czasami objawy ustępują i nic nie faluje i wszystko ok a następnego dnia znowu to samo. Jakieś pomysły sugestie?!!?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Opcji jest dużo , masy , kable do sprawdzenia a najlepiej alternator nowy albo do regeneracji bo pewnie wytarty już komutator albo ośka krzywa

Yogos

Początkujący
Punktów
0
Kable też były wymieniane, alternator był regenerowany 2 lata temu, kiedy pojawiły się pierwsze objawy, na torochę się uspokoiło ale temat powrócił, wczoraj był u elektryka na pomiarach. wyniki testów: wyniki.jpeg

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Wydruki są pozytywne ,patrząc na ostatni test jest Ok! Wydaje mi się że musisz posprawdzać okablowanie , jak odepniesz akumulator masz trzy przewody masowe , przykręcone są miedzy inny mi do skrzyni i nadwozia ,jeszcze masy w okolicach lamp ,po 1 na stronę dotyczy się to przodu jak i tyłu zacznij od tego.

Do góry Bottom