• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford sync 1

pawlo83

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Okolice Bydgoszcz
Mam problem z językiem jest tylko niemiecki w Aux , radio ma PL .
Zamieszczam foto z info o systemie radia 1000020377.jpg 1000020378.jpg . 1000020374.jpg
1000020374.jpg
1000020376.jpg

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Piękna ta nasza polityka w UE. Bajer.
20-30 lat za mało było, aby zmusić producentów samochodów do wgrywania każdego - unijnego języka - jeśli producent chce sprzedawać na terenie UE swoje auta.
Perfffettto.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Piękna ta nasza polityka w UE. Bajer.
20-30 lat za mało było, aby zmusić producentów samochodów do wgrywania każdego - unijnego języka - jeśli producent chce sprzedawać na terenie UE swoje auta.
Perfffettto.
tu się zgodzę. polski podobno jest jednym 24 urzędowych języków unii. to prawie żaden koszt dla producenta zapłacić tłumaczowi za przetłumaczenie tych kilkuset komunikatów na urządzeniu. później praktycznie zero za dodanie kolejnej opcji w menu wyboru języka. a

ale są ważniejsze rzeczy do opisania ustawami i zakazami. :kalosze muszą mieć instrukcję w iluś tam językach.
najważniejsze jednak, że banany mamy zwymiarowane, ślimak to ryba, marchewka jest owocem, woda nie nawadnia a do wschodzenia na drzewo trzeba mieć certyfikat. do tego mają zabronić wymiany silnika lub skrzyni biegów w samochodzie. od razu człowiek czuje się bezpieczniej.

Ostatnia edycja:

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Czytałem trochę...

Jeśli takie coś weszłoby w życie - moje Polo nie jest nigdzie spawane, nie ma dziur a silnik i reszta ori.
Ile wtedy krzyczeć, gdy z polskich ulic zniknie 80% niemieckich odpadów???

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Tak, niby niemieckie lecz produkowane w Hiszpanii i nabyte jako nowe z salonu, zatem na bank nie odpad. Patrząc na to, co dzieje się w przepisach motoryzacyjnych w UE, przestałem żałować że zamontowałem nowy rozrząd, oponki, zawiechę i sprzęgło. Na bank jakiś UA/BY przybysz za kilka lat da mi za to dwójkę z trzema zerami i to w walucie EUR :)

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Spainmba ponoć od czasów Skody Fabii gen.1 robiło silniki dla Polo/Lupo i Fabii. Silniki i skrzynie manualne. Nie wiem, czy nadal tak jest bo w Wolfsburgu jakoś pod koniec chyba 2009 miała ruszyć nowa mini huta, która miała przejąć produkcję silników. Czy tak się stało nie wiem.

pawlo83

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Okolice Bydgoszcz
Jak brzmi pytanie?
Czy da się wgrać polski żeby był wszędzie.
Menu przy liczniku mam po polsku bo był język polski ale tu w menu nawet nie ma angielski.
wchodzę w język i pisze coś że chce usb instal

Dzień dobry czy można wgrać do sync 1 język polski po USB

Witam czy ktoś da radę ogarnąć choćby angielski do tego sync 1

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Proponuję zaopatrzyć się w interfejs do programu forscan, kupić licencję, zrobić update licznika i sprawdzić czy tam się da zmienić region bądź język

pawlo83

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Okolice Bydgoszcz
Tylko że w menu licznika jest polski. I licznik jest po polsku. A część sync1 jest po polsku a część niemiecki. Jak wchodzę w sync1 w język wybór to pisze po niemiecku że USB chce.
Tak jakby 50/50% instalacji kiedyś poszło.
Forscan z kablem mam i co jakiś biorę Extended wersję. Chciałem kiedyś kupić licencje ale nie mogłem.
Możesz mi dać jakoś namiary jak to zrobić.
Do Forda mam forscan i autocom.
Automatyczne połączenie postów:

Znalazłem tylko to Link 1 rok forscan

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom