• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gdzie części

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Gdzie kupujecie części, nowe i używane, z kim warto współpracować, chodzi mi o szybkie dostawy i dobre ceny.
Jakieś wyszukiwarki części?

Marcinezzzz

SuperMechanior
Punktów
10
Witam, kupuje zazwyczaj tam gdzie taniej. U mnie w okolicy najtaniej jest w Gordonie. Korzystamy jeszcze z Intercarsu,Interpartsu i Autolandu. Jezeli pozwala na to czas czesci zamawiam z allegro. Dostawe z w/w hurtowni mamy kilka razy dziennie. Jezeli chodzi o wyszukiwarki czesci, to handlowiec przyjedzie do ciebie i ci program zainstaluje na kompie, mozesz w nim sprawdzic cene , dostepnosc czesci itp. Tyle jezeli chodzi o nowe, natomiast uzywane szukam na pobliskich mnie szrotach,gdzie wrazie muki towar moge przeciagu 7 dni zwrocic lub wymienic.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Hej,

Również się zastanawiam gdzie będą w miarę dobre ceny i konkurencyjne w porównaniu ze sklepami, allegro..

Dogadałem się z "Ad Polska", wgrali mi program i sprawdzałem sobie ceny porównując allegro, wiadomo tam zazwyczaj najtaniej i praktycznie wszystko jest na poziomie allegro ew. kilka zł więcej.., a nawet w niektórych przypadkach te 15 zł taniej.. :)
Ale przykładowo ciężarki do stalówek to cena jakieś 6 zł droższe na 100 szt (przy 10/15 gram) od ceny w internecie.

Aby mieć porównanie również zgadałem się z "Fota", przedstawiciel ma do mnie przyjechać w jutro lub pojutrze w zależności kiedy będzie na tym terenie i wgrać oprogramowanie.. wtedy będę miał większe porównanie..

Jeszcze się zastanawiam nad "Inter Cars" oraz "Gordon"..

Za przyjazd i instalację oprogramowanie nic nie płacę, nic nie podpisuję itp.., wiec chociażbym musiał zainstalować 20 katalogów to może znajdę taką firmę gdzie będą w miarę przyzwoite ceny i wtedy zacznę robić tam obrót to będą jeszcze lepsze efekty :)

Ale tak teoretycznie to 2 hurtownie to takie minimum :)

adamarr

Gaduła
Punktów
5
Już to gdzieś pisałem, my najczęściej zamawiamy w Inter Cars - mają tam prawie wszystko. Zamówienie realizowane jest na maks drugi dzień roboczy. W niektórych przypadkach gdy zamówi się rano, to są w stanie dostarczyć jeszcze tego samego dnia. Jeżeli chodzi o samochody osobowe i dostawcze to katalog części znajdziesz na Motointegrator. Poszperaj w Google.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Powiem co ja myślę..
Przetestowałem prawie wszystkie większe hurtownie tj. AD Polska, Fota, Inter Cars i Gordon..

1. Fota - bardzo wysokie ceny, w moim przypadku jedynie dostawa kurierem, wiec odpada od razu..

2. AD Polska - zrobiłem 1 zamówienie, puki co opłaca się tam brać jak dla mnie ciężarki do wyważania i pewnie jakieś dodatki wulkanizacyjne (ale tego nie patrzyłem), części mają tańsze od Foty.

3. Inter Cars - super, zrobiłem na nich sporo dostaw, jestem u nich od około połowy listopada, są darmowe kursy, towar zazwyczaj zamawiam wieczorem to jest na kolejny dzień (rano / popołudniu) lub jak zamówienie rano (do 12 lub 14) to czasami jest jeszcze w ten sam dzień :)
Ceny atrakcyjne w porównaniu z Fota i AD Polska..

4. Gordon - niedawno koleś sam do mnie zawitał i przebił ceny inter carsu całkowicie.., jak dla początkującego u nich, dał mi średnio ok. 10-20% niższe ceny od Inter Carsu, zrobiłem puki co jedno zamówienie, ale bardzo długo musiałem na nie czekać..., zamówiłem 15 Stycznia wieczorem, a dopiero 17 Stycznia o 11h było u mnie :), no tylko, że nie mieli tego u siebie na magazynie, wiec pewnie dlatego, no ale w IC miałbym to 16 stycznia na popołudnie.., wiec praktycznie miałbym autko zrobione w Piątek, a nie w Sobotę :)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Inter team cenowo przebija carsy i 3 razy dziennie wożą ... gorszy asortyment ale mechanikę mają. ..

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Ja dość na uboczu mieszkam, dlatego mam mało tras u siebie..
AD Polska niby 2x może być u mnie.
Fota jedyna kurier.
Inter Cars, 2 jest u mnie, może kiedyś 3x..
Gordon, puki co 1x..

No ale często muszę patrzeć w katalog Inter Carsu i dopierać części po numerze z Gordon'u, bo u nich się jeszcze połapać nie mogę :)

Sojer

Początkujący
Punktów
7
Miasto
Mielec
witam mam pytanie gdzie moge sie zapopatrzec w czesci do turbosprezarek?? macie panowie jakies polecane hurtownie badz sklepy??

PanPower

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
Czy w hurtowni Gordon mogę oddać oryginalnie zapakowaną uszczelkę która nie pasuje do mojego silnika?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ja jeżdżę sobie sam do Inter Teamu bo mam 3km do nich i mam prawie wszystko od ręki,
jak czegoś brak to IC albo Moto Factory...
ceny super, zależy jakie kto ma zniżki?
Ja mam spore...

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Ad, "Sojer" Motor Car w Szczecinie tel505979918 .
Mają to o co pytasz.

Do góry Bottom