• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 4 1.4 16V pokrywa zaworów

881012rAdziO19881210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kepno
Witam serdecznie potrzebuje się dowiedzieć jak zabezpieczyć rożąd żeby się nie przestawił jak będę chciał odkręcić pokrywe zaworów żeby ją wyczyścić i na nowo uszczelnić

881012rAdziO19881210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kepno
Tak pomógł by mi jak by napisał ze potrzeba blokad i by wysłał schemat gdzie i jak założyć blokady a nie odsyłać do mechaników wiec co to znaczy jak ktoś się pyta a tu zaraz odpowiedz jedz do mechanika

Moje narzędzia rÓżnią się od twoich tym że mają mechanika za operatora :D
Tym się rużnią twoje od moich ze to co ci ludzie płacą to jada zaraz do kogoś innego na poprawki bo cię pamiętam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ty mnie pamiętasz ? :D bo ja cię nie, chyba że byłem ostro pijany. Tak w temacie rozrządów ludzie po mojej robocie nie jeżdżą na poprawki gdzie indziej, właśnie w poniedziałek zepsułem rozrząd w fokusie kumpla i teraz obecnie czekam aż mi wyremontują głowicę - koszt 800 zl plus uszczelka, a powiem ci że PRAWIE wszystko zrobiłem wg instrukcji ale widocznie zadziałało pierwsze prawo Murphy'ego - Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno. Oczywiście chyba nie muszę mówić że koszta pokrywam ja :) i w sumie już mi przeszła złość i załamka a powiem ci że w poniedziałek jak odpaliłem motor i po nagrzaniu zawory zaczęły nawalac w tłoki to omal nie zeszlem na zawał. Także reasumując nigdy nie mów nigdy, lepiej najpierw zrób sobie rozeznanie czy ci się opłaca ryzykować i czy cię stać na nauke.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Gorzej, dałem za dużo kleju do gwintu, i on wpłynął pod koło, nie dokręciłem od razu śruby tylko klej zaschnął pod kołem pasowym a kolo zębate tylko trochę dociagło, na domiar złego zdenerwowałem się i chcąc sprawdzić ustawienia kół założyłem pokrętło z nasadką na śrubę i zapomniałem o tym, przekręciłem rozrusznikiem dwa razy i resztę sobie dopowiedz ...
Koło się zluzowało?

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
No to faktycznie nieładnie :confused: Ale nikt nie jest nieomylny....taka robota czasem będzie błędna diagnoza w czymś i zjeby od szefa....lub sytucja taka jak ta

Do góry Bottom