• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 4 1.4 16v wolne obroty gaśnie

Mechanika-Pojazdowa

SuperMechanior
Punktów
2
Witam mam problem z golfem 4 1.4 16v lpg z wolnymi obrotami wiec tak dodaje gazu i puszczam to auto gaśnie a jak juz jakoś trzyma obroty to ma 900 nagle takie szarpniecie do 700 potem znów 900 nie zawsze sie to dzieje ! czesem 20min chodzi normalnie przepustica wyczyszczona zaadaptowana ogólnie jest sprawna brak błędów nowe swiece nowe kable nowa cewka nowy czujnik temperatury sonda sprawdzona rozrząd sprawdzony kompresja sprawdzona jest ok jakieś sugestie ? dzieje sie tak na lpg i bp nie ważne ! odłączony sterownik lpg to samo

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
kasowanie wartości przyuczonych, adaptacja egr i przepustnicy....

Mechanika-Pojazdowa

SuperMechanior
Punktów
2
egr zaślepiłem przepustce adaptowałem wiele razy

szczelny układ psikałem plakiem wszędzie zatkałem mu powietrz ręką przy przepusticy i przyssało mi ręke i trzymało

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
to szczelny ale może zaslepienie egr to powoduje ? masz podglad na parametry otwarcia ? Jeszcze moze byc uwalona przepustnica bo jak schodzi z obrotów to zamyka przepustnice i odcina wtryski , moze na czas sie nie otwiera ? moze sie zacinac , miec niewlasciwy luz itp.

Do góry Bottom