Nie ma sensu się rozpisywać bo poczynając od adaptacji. Niskiego poziomu oleju, poprzez uszkodzone sprzeglo, uszkodzony komputer mechatronika, urwane widelka ,synchronizator wg mnie może być wszystko. Tez nie mam dużego doświadczenia z ta skrzynia wiec nie wiem co z tego najprawdopodobniej. Jeśli dźwięk wbijania biegu bez rozprzeglania. Jeśli dzwiek jest bardziej terkotania to rygiel parkingu może przeskakuje. Nie wiem nie słyszę. Pytanie z cyklu coś zgrzyta co to może byćNikt nie podpowie co może być przyczyną zgrzytu przy zmianie z D na P lub R?
7G-DCT
Dodam tylko bo zapomniałem napisać że to audi A7 2013 r 3.0 TDIPanowie ,szukam dobrego warsztatu w PL w którym bezproblemowo wymienię olej w automatycznej 8biegowej skrzyni s-tronic metoda dynamiczną w okolicy nie mam nikogo zaufanego .
Mam miarke, sprawdzilem dwie godziny po zgaszeniu silnika, pewnie jeszcze cieply byl.Jednorazowy zgrzyt, jakby na polsprzegla bieg wrzucil.
I jak już zgrzytnie to można wbijać na przemian biegi i jest cicho.
Przejedziesz kawałek, zatrzymasz się, wciskasz p lub R i znowu zgrzyt.
Czasami, pewnie jak się ułoża zebatki to wejdzie normalnie.
Zalatwie bagnet i sprawdzę poziom oleju. Chyba nie ma sensu od razu rozbierać skrzyni.
Na odpalym, po przejechaniu z 15km pokazuje na miarce 6ke.Na odpalonym
hydraulika ?722.6 brak lockupu w ogóle. Skrzynia kupiona nie rozbierana. Konwerter zregenerowany, solenoid wymieniony. Bez zmian. Jakis pomysł?
Wczoraj pierwszy raz usłyszałem jakby, jak pisales terkotanie. Bylo takie tykanie i potem uderzenie, ten zgrzyt jak wczesniej pisalem.Nie ma sensu się rozpisywać bo poczynając od adaptacji. Niskiego poziomu oleju, poprzez uszkodzone sprzeglo, uszkodzony komputer mechatronika, urwane widelka ,synchronizator wg mnie może być wszystko. Tez nie mam dużego doświadczenia z ta skrzynia wiec nie wiem co z tego najprawdopodobniej. Jeśli dźwięk wbijania biegu bez rozprzeglania. Jeśli dzwiek jest bardziej terkotania to rygiel parkingu może przeskakuje. Nie wiem nie słyszę. Pytanie z cyklu coś zgrzyta co to może być
Profesor Chris rekomenduje maszynę Liqui MolyPanowie czy ktoś podrzuci link do maszyny przy pomocy której można dynamiczne wymieniać olej. Jakaś maszyna z różnymi adapterami. Najlepiej takich które sami używacie. Pozdro