• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grupa wsparcia automatycznych skrzyń biegów

GLA

Początkujący
Punktów
0
Mój temat ogarnął byś na miejscu, czy trzeba zostawić auto?

GLA

Początkujący
Punktów
0
No tak najlepiej.
A jeśli przełączam z P na N i jest zgrzyt, czy to też może być rygiel?

GLA

Początkujący
Punktów
0
Rygiel parkingu załączany jest poprzez elektrozawór, może tu tkwić problem.
Ps. czy chcesz sam to naprawić ?
Tak, chce sam naprawic.
Jeśli nie wymaga to wyciągania skrzyni, bo nie mam warunków.
Widzę że kolegow wszystkowiedzących to bawi.
Jeśli ktoś w okolicy zrobi to na miejscy to bardzo chętnie, samochód potrzebuje i nie mogę go zostawić.

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Jeśli ktoś w okolicy zrobi to na miejscy to bardzo chętnie, samochód potrzebuje i nie mogę go zostawić.
To raczej będziesz jeździł z tą usterką. Na miejscu to można wymienić filtr+olej, a nie naprawić tą usterkę. Tu masz małą dokumentację będziesz wiedział z czym masz do czynienia (str.34).

Załączniki

• DCT 724.0.pdf
    3 MB · Wyświetleń: 16

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Samochód potrzebny ale jak niedomaga to nie naprawię, jak się rozkraczy jak stara kobyła na drodze to będzie płacz i lament, że potrzebne i się popsuło...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Samochód potrzebny ale jak niedomaga to nie naprawię, jak się rozkraczy jak stara kobyła na drodze to będzie płacz i lament, że potrzebne i się popsuło...
Myślałem że tylko kobiety tak robią, już miałem z dwiema takimi do czynienia ostatnio i to były poważne usterki, jednej coś pukało w kolumnie kierowniczej a druga miała cienkie klocki hamulcowe, pierwsza stwierdziła że potrzebuje auto do pracy a jak już postawiła na warsztacie to okazało się że kolumna ze wspomaganiem elektrycznym do wymiany a koszt nowej 5000 zł no i ostatecznie to słuch o niej zaginął a druga była u mnie na przeglądzie z pół roku temu, powiedziałem jej że ma cienkie klocki no i zamiast się umówić na wymianę to jeździła do końca aż coś zaczęło szurać... Przyjechała na warsztat z lamentem że pojutrze musi jechać na delegację do Gdańska... wysłałem ją do znajomego :) jak widać w tym temacie, głupota jest ponad wszystko, niezależnie od płci, wieku, rasy...

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Tak, chce sam naprawic.
Jeśli nie wymaga to wyciągania skrzyni, bo nie mam warunków.
Widzę że kolegow wszystkowiedzących to bawi.
Jak potrzebujesz auta to sobie pożycz inne na czas naprawy, wynajmij jakieś albo znajdź serwis z autem zastępczym.

GLA

Początkujący
Punktów
0
To raczej będziesz jeździł z tą usterką. Na miejscu to można wymienić filtr+olej, a nie naprawić tą usterkę. Tu masz małą dokumentację będziesz wiedział z czym masz do czynienia (str.34).
Dziekuje za dokumentacje. No faktycznie, jesli to rygiel to grubsza robota.
Jak wczesniej pytalem, czy rygiel tez zalacza sie przy zmianie z D na N ?
Serwis twierdzi ze ta skrzynia tak ma, ja nie slyszalem zeby komus na parkingu w mercedesie tak zgrzytalo.
Automatyczne połączenie postów:

Myślałem że tylko kobiety tak robią, już miałem z dwiema takimi do czynienia ostatnio i to były poważne usterki, jednej coś pukało w kolumnie kierowniczej a druga miała cienkie klocki hamulcowe, pierwsza stwierdziła że potrzebuje auto do pracy a jak już postawiła na warsztacie to okazało się że kolumna ze wspomaganiem elektrycznym do wymiany a koszt nowej 5000 zł no i ostatecznie to słuch o niej zaginął a druga była u mnie na przeglądzie z pół roku temu, powiedziałem jej że ma cienkie klocki no i zamiast się umówić na wymianę to jeździła do końca aż coś zaczęło szurać... Przyjechała na warsztat z lamentem że pojutrze musi jechać na delegację do Gdańska... wysłałem ją do znajomego :) jak widać w tym temacie, głupota jest ponad wszystko, niezależnie od płci, wieku, rasy...
Urzekła mnie Twoja historia kolego, szkoda ze nic nie wnosi do tematu.
Ale jeśli dysponujesz wiedzą która pomoże ustalić usterkę w mojej skrzynie to chętnie posłucham.
Olej w skrzyni wymieniony i zrobiona adaptacja. Po rozgrzaniu silnika/skrzyni problem znika.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
szkoda ze nic nie wnosi do tematu.
Nie miałem zamiaru tobie pomagać w żaden sposób bo nie jesteś mechanikiem a nawet gdybyś był to i tak sobie z tym nie poradzisz bo to jest skrzynia biegów :) moją wypowiedź trochę prześmiewcza ma na celu zasygnalizowanie tobie że musisz pójść na ustępstwo i oddać auto do warsztatu czy tego chcesz czy nie, kup sobie drugie do jazdy na czas naprawy i tyle, to jest najlepsza opcja, zresztą sam się o tym przekonasz wkrótce ale jeszcze o tym nie wiesz

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Co za różnica jak on sam nic tam nie zrobi a samochód trzeba uziemić na conajmniej tydzień a później się zobaczy

GLA

Początkujący
Punktów
0
Nie miałem zamiaru tobie pomagać w żaden sposób bo nie jesteś mechanikiem a nawet gdybyś był to i tak sobie z tym nie poradzisz bo to jest skrzynia biegów :) moją wypowiedź trochę prześmiewcza ma na celu zasygnalizowanie tobie że musisz pójść na ustępstwo i oddać auto do warsztatu czy tego chcesz czy nie, kup sobie drugie do jazdy na czas naprawy i tyle, to jest najlepsza opcja, zresztą sam się o tym przekonasz wkrótce ale jeszcze o tym nie wiesz
Nie rozumiem po co się udzielasz jeśli nie chcesz pomóc. Te opowieści o klockach hamulcowych i wróżenie z fusów nic nie wnoszą do tematu.
Serwis Mercedesa nie poradził sobie, a nie będę jeździł z warsztatu do warsztatu i płacił za to że ktoś sobie ręce pobrudzil.
Dlatego szukam kogoś kto ogarnie temat w trojmiescie, lub podpowie co jest przyczyną.

Do góry Bottom