Gtszudi![]()
A olej też wymieniasz zdalnie?Zdalnie...
Rygiel parkingu załączany jest poprzez elektrozawór, może tu tkwić problem.No tak najlepiej.
A jeśli przełączam z P na N i jest zgrzyt, czy to też może być rygiel?
Tak, chce sam naprawic.Rygiel parkingu załączany jest poprzez elektrozawór, może tu tkwić problem.
Ps. czy chcesz sam to naprawić ?
To raczej będziesz jeździł z tą usterką. Na miejscu to można wymienić filtr+olej, a nie naprawić tą usterkę. Tu masz małą dokumentację będziesz wiedział z czym masz do czynienia (str.34).Jeśli ktoś w okolicy zrobi to na miejscy to bardzo chętnie, samochód potrzebuje i nie mogę go zostawić.
Myślałem że tylko kobiety tak robią, już miałem z dwiema takimi do czynienia ostatnio i to były poważne usterki, jednej coś pukało w kolumnie kierowniczej a druga miała cienkie klocki hamulcowe, pierwsza stwierdziła że potrzebuje auto do pracy a jak już postawiła na warsztacie to okazało się że kolumna ze wspomaganiem elektrycznym do wymiany a koszt nowej 5000 zł no i ostatecznie to słuch o niej zaginął a druga była u mnie na przeglądzie z pół roku temu, powiedziałem jej że ma cienkie klocki no i zamiast się umówić na wymianę to jeździła do końca aż coś zaczęło szurać... Przyjechała na warsztat z lamentem że pojutrze musi jechać na delegację do Gdańska... wysłałem ją do znajomegoSamochód potrzebny ale jak niedomaga to nie naprawię, jak się rozkraczy jak stara kobyła na drodze to będzie płacz i lament, że potrzebne i się popsuło...
jak widać w tym temacie, głupota jest ponad wszystko, niezależnie od płci, wieku, rasy...Jak potrzebujesz auta to sobie pożycz inne na czas naprawy, wynajmij jakieś albo znajdź serwis z autem zastępczym.Tak, chce sam naprawic.
Jeśli nie wymaga to wyciągania skrzyni, bo nie mam warunków.
Widzę że kolegow wszystkowiedzących to bawi.
Jeśli ktoś w okolicy zrobi to na miejscy to bardzo chętnie, samochód potrzebuje i nie mogę go zostawić.
Dziekuje za dokumentacje. No faktycznie, jesli to rygiel to grubsza robota.To raczej będziesz jeździł z tą usterką. Na miejscu to można wymienić filtr+olej, a nie naprawić tą usterkę. Tu masz małą dokumentację będziesz wiedział z czym masz do czynienia (str.34).
Urzekła mnie Twoja historia kolego, szkoda ze nic nie wnosi do tematu.Myślałem że tylko kobiety tak robią, już miałem z dwiema takimi do czynienia ostatnio i to były poważne usterki, jednej coś pukało w kolumnie kierowniczej a druga miała cienkie klocki hamulcowe, pierwsza stwierdziła że potrzebuje auto do pracy a jak już postawiła na warsztacie to okazało się że kolumna ze wspomaganiem elektrycznym do wymiany a koszt nowej 5000 zł no i ostatecznie to słuch o niej zaginął a druga była u mnie na przeglądzie z pół roku temu, powiedziałem jej że ma cienkie klocki no i zamiast się umówić na wymianę to jeździła do końca aż coś zaczęło szurać... Przyjechała na warsztat z lamentem że pojutrze musi jechać na delegację do Gdańska... wysłałem ją do znajomegojak widać w tym temacie, głupota jest ponad wszystko, niezależnie od płci, wieku, rasy...
Nie miałem zamiaru tobie pomagać w żaden sposób bo nie jesteś mechanikiem a nawet gdybyś był to i tak sobie z tym nie poradzisz bo to jest skrzynia biegówszkoda ze nic nie wnosi do tematu.
moją wypowiedź trochę prześmiewcza ma na celu zasygnalizowanie tobie że musisz pójść na ustępstwo i oddać auto do warsztatu czy tego chcesz czy nie, kup sobie drugie do jazdy na czas naprawy i tyle, to jest najlepsza opcja, zresztą sam się o tym przekonasz wkrótce ale jeszcze o tym nie wieszNie, nie załącza się.Jak wczesniej pytalem, czy rygiel tez zalacza sie przy zmianie z D na N ?
Nie rozumiem po co się udzielasz jeśli nie chcesz pomóc. Te opowieści o klockach hamulcowych i wróżenie z fusów nic nie wnoszą do tematu.Nie miałem zamiaru tobie pomagać w żaden sposób bo nie jesteś mechanikiem a nawet gdybyś był to i tak sobie z tym nie poradzisz bo to jest skrzynia biegówmoją wypowiedź trochę prześmiewcza ma na celu zasygnalizowanie tobie że musisz pójść na ustępstwo i oddać auto do warsztatu czy tego chcesz czy nie, kup sobie drugie do jazdy na czas naprawy i tyle, to jest najlepsza opcja, zresztą sam się o tym przekonasz wkrótce ale jeszcze o tym nie wiesz