• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Egr is nówka sztuka nieśmigana tj. jest markowy nówka i pracował ze 2h jak go odpalałem od 3 lat, chlodnica i rura egr zdejmowana i ladnie czyszczona, i zdjęta zaślepka z rury egr do kolektora ssącego bo jakiś pacan zaślepil. Kompresje zmierzę w tym tygodniu jak dojdzie zegar i może końcówkę adapter trza znaleźć - trzeba toto do starego adaptowanego wtrysku podlączyć
Nie ,wystarczy że świeczkę wykrecisz i palcem zatkasz.

H

Henryk Piaseczno

Nie ,wystarczy że świeczkę wykrecisz i palcem zatkasz.
do " świeczki trza się wpierw dostać, Jak wymieniałem świece to trwało z pól dnia , są od tyłu i tylko trochę mogę opuścić silnik by dojść od góry, a i tak na lusterko się robi, a z 3-go cylindra nie wykręcisz nim egr-u nie wyjmiejsz tak wszystko napchane. łatwiej jest z wtrysku pomiar zrobić - mam przerobiony wtrysk - 100 zeta u kumpla mechanika w PL.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
A ja myślę że on źle plackiem osika to ma być psiiiiiiii.................................................................................iiiiik a nie psi psik ....psik cały czas psikasz a żona jak ładna to kręci rozrusznikiem

Sorki głupi tel mi zmienia wyrazy

H

Henryk Piaseczno

załóżmy że nowy sensor wałka rozrządu nie pomoże, i będzie kompresja, co dalej ? bawić się w elektryka od prądów błądzących nie będę, Już prędzej pompa wys. ciśń. do wyjęcia i na stół do sprawdzenia 600 stówek. Czy wpierw zawieźć wtryski do sprawdzenia które i tak mają być wyjęte do kompresji

A ja myślę że on źle plackiem osika to ma być psiiiiiiii.................................................................................iiiiik a nie psi psik ....psik cały czas psikasz a żona jak ładna to kręci rozrusznikiem

nie mam placka, a jak sikalem brake cleanerem to weszlo z pól litra psiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik psiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikk psiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkk

poza tym juz pisalem : A ja pamietam jak robilem u Fiata i przyszla Alfa na lawecie ( diesel ), silnik zgasl klientowi i kaplica i myśmy ta Alfe potraktowali Break cleanerem a ona jak zaniemówila, i kumpel mechanior ( raczej doswiadczony ) mówi dajmy spokój to pewnie " ten " moduł to zawsze w tych alfach nawala. Czyli że nie zawsze musi zapalić na spreya

H

Henryk Piaseczno

wy macie placka i macie takie metody, a my nie mamy placka i tu sa inne metody. Jak silnik za duzy problem to auto w tym wieku idzie na zlom, nikt nie bedzie sie bawil w naprawy i kupuja nastwepne auto. Co mnie zastanawia że on zamilkł po przerwie 3 miesiecznej, coś się zjarało na słońcu ? - bo byly upaly po 33 stopnie

H

Henryk Piaseczno

w poprzednim poście co zostal skasowany przez Miśka pisal jeden gościu ( z Radomia ) Grigorij czy jakoś tam że te pompy jak stoją to lubią się zatykać, nawet mi schemat pompy wysyłal. I jak mial racje to trza bedzie przepraszać :) choć mnie nazwyzywał

H

Henryk Piaseczno

Oj chyba byś nie mógł spać przez tydxiennnnnn
chyba tak :) już kiepsko śpię i ta zmora Jtd-em wraca. Tak na poważnie to da się tam jakiś lepszy silnik wsadzić tak ze 180 koni ? może jakaś benzynka ? zarobię kasę i zrobię z niego furkę na weekendy poszaleć z deską serfingową na dachu :)

H

Henryk Piaseczno

Kto mi z niego zrobi 180 konną furkę ? + lepsze hamulce. Problem w tym że komora silnika jest ciasno jak cholera, nic większego niż te 2.0 Jtd tam nie wejdzie. Może coś nowszego z lepszym turbo. Co można w nim zrobić za 10 koła ?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Henryku !!! Mam takie wrażenie że szybciej można przeczytać Trylogię Sienkiewicza niż Ty uporasz się z tym autem .Ale próbuj ...w końcu kropla drąży skałę .

Do góry Bottom