Witam. Problem z HRV jest taki ,że ma odcięcie obrotów przy 3500 takie jak powiedzmy przy końcu obrotomierza. Świeci się check . Poza tym auto pięknie pali i pracuje. Z diagnozą komputerową hondy w tych rocznikach mam raczej małe doświadczenie. Odrazu powiem ,że auto gdzieś właścicielowi na wyjeździe nie odpaliło i tam usuneli mu immo . Widać ,ze w sterowniku wyciągany był eeprom. Auto do diagnozy ma dwie niebieskie wtyczki 2 i 3 pinowe. 2 pinowa służy do kodów błyskowych , po mostkowaniu odzywa się poprawnie tylko diagnoza abs i na tym koniec. Staram się połączyć kompem przez złącze 3 pinowe i do tej pory bezskutecznie. Wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe znalezione w necie opcje przepięcia obd2 na złącze 3 pinowe hondy. Próbowałem się połączyć przez cdif2 i delphi ds150 , łączyłem się przez inne modele hondy z reguły od 2002 roku bo hrv nie ma na liście.Połączenie z SRS i ABS jest bezproblemowe. Na piechotę sprawdziłem oscyloskopem aparat zapłonowy z jego czujnikami położenia i są wporzadku.
Podpowiedzcie czy brak komunikacji i odcięcie obrotów to efekt usunięcia immo ? W niektórych furach jak immo nie puści to nie ma komunikacji z sterownikiem silnika.
Podpowiedzcie czy brak komunikacji i odcięcie obrotów to efekt usunięcia immo ? W niektórych furach jak immo nie puści to nie ma komunikacji z sterownikiem silnika.
Ostatnia edycja: