• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai Tucson 2005 r 2.0 crdi 113 km , gaśnie

neu93

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam Hyundaia takiego jak w temacie . Autko posiadam od 2 lat i chodziło bez zastrzeżeń . Ściągnąłem pojazd z Danii z rozszczelniona pompa paliwa . Po uszczelnieniu pompy auto śmigało jak należy . Około 4 miesiące temu podczas wyprzedzania auto nagle mi zgasło . Po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu chwili autko zapaliło , zapalił się check engine kod błędu P1188. Po skasowaniu błędu autko śmigało jak należy do wczoraj . Problem ponownie się pojawił lecz tym razem nie odstępuje . Wymieniłem regulator ciśnienia paliwa lecz to nic nie dało . Autko bezproblemowo odpala od strzała i chodzi na wolnych obrotach . Przy przyspieszaniu znów zaczęło gasnąć . Po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu chwili autko odpala. I tak w kółko . Przy obrotach 2.5-3 tys coś rzęzi w silniku , jakby łopatki od turbiny. Przy wysokich obrotach puszcza czarna chmurę z tłumika . Brak wycieków paliwa . Kod błędu ten sam P1188. Może ktoś miał podobny problem . Liczę na pomoc w diagnozie .

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
w kia to robiłem.
tylko po co ci tłumaczyć jak sie pytasz co może być, jak ty zaczynasz od forum.
to tak jakby ślepemu tłumaczyć jaki to kolor.

Do góry Bottom