• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile byście policzyli

Madara6

Gaduła
Punktów
20
Wymiana filtra oleju wraz z eymianą oleju w silniku (5litrów oleju kupione u mechanika 5w30) silnik 1.9 diesel

dvs269

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Ustka
Ja też robię komplety . Chciałem policzyć czy hurtownie mam nie za drogą. Oleje jakoś chyba za drogo mi liczą.

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Zgodnie z jednostkowymi stawkami opłaty za umieszczenie odpadów na składowisku na rok 2019 kod odpadów:
16 01 07 Filtry olejowe to 220 złotych za tonę.
Ile firma obsługująca odbiór takich odpadów sobie doliczy to już pewnie jest różnie w różnych regionach kraju.

Informacja zgodnie z obwieszczeniem Ministra Środowiska Pana Kowalczyka z 3 października 2018 zamieszczona w Dzienniku Urzędowym Rzeczpospolitej Polskiej Monitorze Polskim 29 października 2018 pozycja 1038. Obwieszczenie Ministra Środowiska w sprawie wysokości stawek opłat za korzystanie ze środowiska na rok 2019.
Nowszych jeszcze nie znalazłem ;).

Madara6

Gaduła
Punktów
20
A co ktoś Cie wymamlasił i Tera szukosz puloka do rzyci?

Dyć jo sie yno zaciekawiła tematem jako je różnica w różnych czynściach Polszy. :)

niee, paliwa i powietrza był wymieniany. tylko olej i filtr poproszę.

My sobie sami w garażu to możemy akurat z tatą zrobić, pewnie nie każdy ma taką opcje :p PS czy jako mechanik masz opcje wglądu do jakiegoś rejestru pojazdów? Mam na myśli czy jesteś w stanie odnaleźć samochód po numerze silnika i rejestracji tylko?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
ja od nowego roku uchwaliłem że ładnym kobitkom za darmo olej wymienie plus w gratisie filtry i jeszcze poodkurzam w środku auto.:D
chłopaki ino byśta brali i brali , dajta coś od siebie:D:D:D

Do góry Bottom