• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile warsztatów, firm padnie do końca roku?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Jak myślicie z powodów podwyżek prądu, pewnie też gazu i innych kosztów stałych ile warsztatów, firm padnie do końca roku?
Podobno na tą Wielkanoc w górach bida , turystów nie ma. To coś pokazuje...

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
399
Jak myślicie z powodów podwyżek prądu, pewnie też gazu i innych kosztów stałych ile warsztatów, firm padnie do końca roku?
Podobno na tą Wielkanoc w górach bida , turystów nie ma. To coś pokazuje...
Wszędzie teraz tak będzie biednie z turystami w Polsce , wszyscy za granicę jadą bo taniej .
Padnie może nie dużo ale sporo straci klientów bo ceny trzeba znów podnieść , za coś trzeba się utrzymać , nie robić za pół darmo tylko dorzucać ceny i liczyć, że klient chce dobrze ,a nie tanio .

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
W piździec firm upadnie...prąd prądem...ZUS ZUSem...pensja minimalna minimalną, ale stopy procentowe są bardzo wysokie i cała gospodarka jest zduszona. Nic się nie otwiera, a otwarte nie ma kroplówki w postaci taniego kredytu.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
W mojej okolicy fryzjerka i sklep "trójka"

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
Fryzjer jak ma IQ wyższe od sowy to żyje jak pączek w maśle.
Koszty zerowe, na kasę nabija tylko tych co pierwszy raz widzi...itd itd. Żyć nie umierać.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ja już chciałem powoli zwijać żagle ale trochę sprzętu kupiłem i działam dalej. Emerytura co miesiąc jest także robię tak sam dla siebie a zawsze coś grosza wpadnie. A jak mnie kto wkur... To wypad za bramę i śruby w wiadrze dostanie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
i śruby w wiadrze
dragons' den idea GIF by CBC

No geniusz

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579

CarLabImmo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
Jeżeli idą czasy kryzysu to żaden warsztat którego właściciel zna się na robocie nie upadnie.

Ludzie nie będą kupować nowych samochodów tylko naprawiać stare.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
Ten tym pickupem co chciał osiągnąć?
Ja widzę tylko jednego człowieka, który osiągnął pełną nirvanę :D

O ile za 5 lat nie będziesz miał zakazu wymiany skrzyni biegów etc. Swoją drogą nie wiem jak te eko oszołomy z UE chcą to wyegzekwować.
Może po prostu nie będzie rynku części zamiennych.
Zgodnie z zasadą wystawiasz błotnik na sprzedaż idziesz do więzienia :D

Marek1212

Początkujący
Punktów
3
Zakwalifikują to jako odpad i dowalą takie kary że nikt nawet nie pomyśli o handlu używanymi częściami samochodowymi. Z drugim biegunem i bojówką która będzie krzyczała że walczy z rosnącą plagą kradzieży samochodów w całej Europie, które potem są rozmontowywane na części.
Kwestia czasu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Jeżeli idą czasy kryzysu to żaden warsztat którego właściciel zna się na robocie nie upadnie.

za dwa lata.... podatek od aut spalinowych sporo przetasuje na rynku

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
Bedzieta naprawiać, ale hulajnogi elektryczne...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
za dwa lata.... podatek od aut spalinowych sporo przetasuje na rynku

wogóle nie będzie spalinówek...
cytuje:

Polacy zostali wrobieni w normę Euro7​

I to przez nasz wspaniały rząd. Jakim cudem? Podczas podpisywania umowy FIT FOR 55 ówczesny rząd nie ogarnął słowa pisanego po angielsku i nie podpisał oświadczenia, że Polska zaakceptuje wszystkie zmiany, jakie dokonają się w harmonogramie wdrażania normy Euro7, jak i w samej normie. Być może wyszli z założenia, że UE jeszcze żadnej normy na lżejszą nie zmieniła i nie ma co ryzykować, a być może także errata, która wpłynęła do podpisu w trakcie trwania dwutygodniowego rządu po wyborach z 15 października została niezauważona. Przez to wychodzi na to, że w 2025 roku w Polsce powinna zacząć obowiązywać drakońska norma Euro7pA, a w całej Europie będzie to już złagodzona Euro7vB. Jaka jest różnica? Zasadnicza. O ile norma Euro7pA to definitywny koniec samochodów spalinowych poprzez narzucenie nierealnych do wykonania norm emisji spalin, o tyle w normie Euro7vB normy emisji są niezmienione, za to dochodzą limity emisji cząstek stałych (PM10) dla samochodów osobowych i dostawczych z opon i hamulców, które uderzą głównie w samochody z nadwagą, czyli pojazdy elektryczne i SUV-y. Natomiast dla innych samochodów spalinowych będzie to bez różnicy. Norma Euro7pA w Europie wejdzie w życie dopiero w 2040 roku. W Polsce przez niekompetencję rządu ta norma będzie obowiązywać już w 2025. Żegnajcie spalinówki.

Źródło

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
I będzie nowy podatek do płacenia ....rower.
Teraz Tusk rządzi łun nam zginuć nie do.

Do góry Bottom