• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Sprzegla i rozrzady to u mnie 500+

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
400 może jest i Ok, jak się nie ma opłat i się zaczyna z mechaniką.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ten co weźmie 400 i ten co 1000 jednakowo odwali na odpier/dol, więc nie ma sensu przepłacać... tylko ten drugi jest bardziej pazerny i chce się szybko dorobić...:D

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
Ten co weźmie 400 i ten co 1000 jednakowo odwali na odpier/dol, więc nie ma sensu przepłacać... tylko ten drugi jest bardziej pazerny i chce się szybko dorobić...:D
Za 400 nawet bym tam nie podszedł
Bawić się z ta ława i śrubami, szczególnie tymi obok amorów co zawsze są zawalone wszystkim, bo rdza to pikuś.
W golfie 4 biorę 500. I ludzi w cholerę w naprawdę małej miejscowości ☺️
Działalność nierejestrowana z kasa fiskalna, także jakieś tam opłaty już się generują :)
Ale sprytny Polak inwestuje w sprzęt, a w PIT zawsze można wrzucić w koszta

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Za 400 nawet bym tam nie podszedł
Bawić się z ta ława i śrubami, szczególnie tymi obok amorów co zawsze są zawalone wszystkim, bo rdza to pikuś.
Też bym się za to nie chytał, zważywszy że auto z tego rocznika to już przeżyło i kilku właścicieli borciuchów i całą litanię mechanioro-paproków, więc wszystkiego się można spodziewać...:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Woodoo, ile Ty byś wziął?
1- nie widzę auta to i nie wyceniam...:D
2- nie wiem jaki sprzęt posiada mechanior, bo w razie jak by mu staneła śruba, a ma tylko ciupagę i pogrzebacz to będzie się jebał cały boży dzionek z tą śrubą, ale jak ma palnik/ indukcja to opierdzieli to szybko...:D
3- stan zaborciuchowania fury...:D

Wszystkie te zmienne x stawka rbh = tyle bym wziął...:D

Może opisze to na przykładzie, żeby było łatwiej zrozumieć :

Padły mi gumy w wahaczach, z jednej strony jedna i z drugiej jedna - czyli żeby już było prawilnie to i tak trza by było wymienić 4 szt + do tego zaraz padnie sworzeń któryś - więc żeby nie wracać do tematu zawieszenia za jakiś czas - decyzja - wymiana całych kompletnych wahaczy... oczywiście wszystkie śruby po wykręceniu (całe szczęście jakiś poprzedni mechanior je zwilżył trochę smarem więc nie było walki) oczyszczone na szczocie i posmarowane smarem ceramicznym - 100% pewności, że za kilka lat odkręcą się bez żadnego problemu...:D
No ale jak się ruszyło zawiechę to wiadomo że trza będzie zbieżność zrobić... więc przy okazji wykręcenie końcówek i kontr, oczyszczenie szczotą i nasmarowanie smarem ceramicznym... i teraz można jechać na zbieżność...:D

Jaki mechanioropaprok tak zrobi ?
Żaden... opierdoli wszystko na sucho pneumatem... a potem inny mechanior będzie klął na czym świat stoi, bo się nic nie będzie odkręcać...:D

To teraz na ile wycenicie tak przygotowany materiał pod zbieżność, a ile zardzewiałe drążki w końcówkach co trza grzać ?

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
400 za sprzęgło, a potem się dziwicie że jesteście nie doceniani przez ludzi. Fryzjer więcej bierze przeliczając na godzinę.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
400 za sprzęgło,
Na 4 stówy to trza je/ać ze 3 dni na etacie... a tu taki mechanior odwali fuszere pnematem w 2 h... to jak se ludziska przeliczą to jak ktoś ma trochę możliwości to woli se sam zrobić... i mechaniory z małych miejscowości stoją bez roboty, albo robią za takie stawki... co innego duże miasta...:rolleyes:

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
147
miasto 65tys, mieszkańców, warsztat na warsztacie, na tym samym placu jest nas 3 warsztaty. Wszyscy wynajmujemy lokale od jednego właściciela, te same stawki za m2, takie same lokale. Ja wyłożyłem kasę i wyremontowałem komuś lokal, nowa instalacja elektryczna, odmalowane itd, sąsiad przez ściane głeboka komuna, on nikomu nie będzie robił. Jak zobaczył jakie mam stawki to oczy zrobił (a mam 245 brutto rbg), on wycenia z głowy. U mnie i u niego pełno aut. Ten 3 warsztat to garażowcy. On często przychodzi coś pożyczyć tak samo jak garażowcy albo przysyła na komputer klientów bo jego sprzęty nie ogarniają. Więc stawka zależy od mentalności, wyposażenia i jakości usług. Ja swoją robotę robię dobrze, stawkę wyliczyłem taką żebym mógł uznać gwarancję jak wyjdzie lipa, żebym mógł kupować narzędzia itd.
Za takie sprzęgło w 1.8 Vectra c liczę 6rbg*245zł. Nowi klienci przychodzą i zostają. NIkt na stawki nie narzeka bo wie że prosto ode mnie z podnośnika może jechać na drugi koniec europy.

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
miasto 65tys, mieszkańców, warsztat na warsztacie, na tym samym placu jest nas 3 warsztaty. Wszyscy wynajmujemy lokale od jednego właściciela, te same stawki za m2, takie same lokale. Ja wyłożyłem kasę i wyremontowałem komuś lokal, nowa instalacja elektryczna, odmalowane itd, sąsiad przez ściane głeboka komuna, on nikomu nie będzie robił. Jak zobaczył jakie mam stawki to oczy zrobił (a mam 245 brutto rbg), on wycenia z głowy. U mnie i u niego pełno aut. Ten 3 warsztat to garażowcy. On często przychodzi coś pożyczyć tak samo jak garażowcy albo przysyła na komputer klientów bo jego sprzęty nie ogarniają. Więc stawka zależy od mentalności, wyposażenia i jakości usług. Ja swoją robotę robię dobrze, stawkę wyliczyłem taką żebym mógł uznać gwarancję jak wyjdzie lipa, żebym mógł kupować narzędzia itd.
Za takie sprzęgło w 1.8 Vectra c liczę 6rbg*245zł. Nowi klienci przychodzą i zostają. NIkt na stawki nie narzeka bo wie że prosto ode mnie z podnośnika może jechać na drugi koniec europy.
I to jest premium fachowiec, sam w „garażu” wziąłbym z 1k :)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
550zł to ja zapłaciłem za zaprogramowanie kluczyka wraz z docięciem grota,godzinkę to trwało,70 zł za kilkuminutowe heftnięcie rury wydechowej,,trzeba pamiętać o tym,że wymiana rozrządu to także odpowiedzialność,ach,za usunięcie pozostałości po ukręconej świecy dałem 500 zł,i to kilka lat przed wiadomo czym,obyło się oczywiście bez zdejmowania czapki.

Spryciarz

Bywalec
Punktów
2
Ile byście skasowali za samą robociznę, opel mokka 1.4t a14net wymiana rozrządu i wymiana uszczelnien chlodniczki olejowej która jest pod kolektorem wydechowym

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ty tez Michał? Pytałem tego co ma Nick Michał Michał

Do góry Bottom