• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

barantk

Uczestnik
Punktów
2
Ja na początek poleciłbym AutoCom/Delphi , w pełni wystarcza i co najważniejsze w pełni po polsku, obecne mam najnowszą wersje 2014/3 by hex2stuff (2.14.3) są już tam takie samochody jak bmw seria 2 (F22), leon 3, octavia3 i wiele innych produkowanych od 2014r gdzie w wersji oprogramowania 2014/2 ( a tak naprawdę było to wersja 2013/3 z szata graficzna od 2014/2) nie było takich samochodów, sam się uczyłem na nim,kodowanie wtrysków, wypalanie dpf/fap, kodowanie sterowników abs, cofanie tłoczków hamulcowych, odpowietrzanie układów paliwowych i wiele innych ten interfejs jest naprawdę prosty w obsłudze, bezproblemowy, bardzo duża funkcjonalność.
Natomiast do grupy VAG ma VCDS w wersji 12.12 EN i robi nim wszystko w grupie VAG, VCDS wymiata, a po drugie oryginalny VCDS PL kosztuje 1800 zł wiec stosunkowo nie dużo z dożywotnia aktualizacja oprogramowania.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
to może ja trochę zmienię temat,
jakich sprzętów używacie do sprawdzania/kopiowania pilotów, immo itd?
używacie do tego serwisówek danej marki, i robicie tak jak to jest nakazane czy kopiarki?

barantk

Uczestnik
Punktów
2
do immo to raczej serwisówki danych marek samochodów, mam tylko do grupy VAG i VagTacho w zupełności wystarczy oraz VCDS

skyline32

Gaduła
Punktów
17
Miasto
Giżycko
Podlacze sie do tematu niech kolega zajrzy na te stronke jest pare ciekawych alternatyw dla drogiego sprzetu niekoniecznie az tak dobrego jakby moglo sie wydawac http://www.foxwell.pl/.Sam kupilem od goscia pare zeczy i jestem zadowolony pozdrawiam

Derlik Auto-Serwis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kierpień
Witam,
mogę polecić mój stary tester Fast-box 2 Brainbee, który sprzedaje z powodu zakupu nowego B-Toucha. Sprzęt legalny i całkowicie po polsku. Najnowsza wersja programu z 10.2015. Więcej informacji na forum w zakładce sprzedam. Tester używałem przez kilka lat jako podstawowy sprzęt diagnostyki i nie mogę złego słowa na niego powiedzieć. Potrafi również kodować kluczyki w wielu markach odczytuje nawet kody z immobilizera i wiele więcej

Janusz 123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczekociny
Zamierzam kupić interfejs diagnostyczny DS150E z bluetooth na własne potrzeby
Na forum polecacie go , kupię bezpośrednio u chińczyka. I tu mam pytanie do użytkowników tego sprzętu
czy taki tester mogę podpiąć do tableta ? czy system operacyjny tylko Windows?
jakie minimalne parametry tableta . Wszędzie znajduję tylko opis testera a nie ma wymogów co do sprzętu

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Zamierzam kupić interfejs diagnostyczny DS150E z bluetooth na własne potrzeby
Na forum polecacie go , kupię bezpośrednio u chińczyka. I tu mam pytanie do użytkowników tego sprzętu
czy taki tester mogę podpiąć do tableta ? czy system operacyjny tylko Windows?
Musi być Windows

skyline32

Gaduła
Punktów
17
Miasto
Giżycko
zadzwon do goscia 530 164 77 on jest wylocznym przedstawiciela ma naimie maciek i cos ci doradzi dobry sprzet posiada (powiec ze dzwonisz od grzegorza) a tu macie link do stronki http://www.foxwell.pl/

Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Panowie, a który z tych ryżowych byłby najlepszym wyborem? Chcę zakupić interfejs, jednak aukcji jest masa i wiadomo, każdy poleca swoje. Jedno-płytowe, dwu... Chciałbym coś z bluetooth, jakąś najnowszą wersję, aby obsługiwała e60 itd.
Nie znam się i nie wiem czy lepiej wybrać wersję na jednej zielonej płycie czy może na dwóch... W aukcjach pełno haseł "new vci", jednak niewiele mi to mówi. Jedne mają slot na kartę inne nie.
Obudowa w sumie obojętna, czy to a`la ds150 czy ac.
Potrafiłby ktoś podesłać linka do sprawdzonego interfejsu z bluetooth, który będzie na jakiejś dobrej płycie/przekaźnikach i obsłuży e60?
Wiadomo, to tylko chińczyk ale nie wiem za bardzo czym się sugerować, ceny od 300zł do 1000zł ... Może ktoś ma jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, którego może polecić, albo konkretny model jaki warto wybrać.
Bardzo proszę o poradę.

Janusz 123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczekociny
Witam
Daniel jak mi dotrze zamówiony sprzęt i będzie działał to polecę
ale jeszcze to potrwa około 2 tygodnie

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
do tej ceny dolicz jeszcze 2 lata w zawiasach
2 tyś kary
plus mogą Cię skarżyć do 20 tys. odszkodowania (o ile dostaniesz wyrok w sądzie)

ludzie nie kupujcie tego w necie ....prędzej czy później
ktoś zapuka do drzwi i pokaże nakaz przeszukania

gregory 24

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
panowie witam was. co myslicie na temat interfejsu ucandas vdm?

co powiecie o ucandas vdm?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Witam, temat ogólnie rozczytany i aż w głowie się kręci, każdy poleca coś innego i nie do końca dla mnie zrozumiałe parę rzeczy. tak czy inaczej mam parę pytań, chciałbym zakupić skaner do zakładu w celu odczytu błędów i ogólnie pomocy w naprawach klimatyzacji, no ale i nie tylko, programowanie kluczy, test podzespołów, adaptacja elementów itp., ale czy w końcu będą problemy z prawem, czy mogę używać i wystawiać rachunki za takie usługi i czy mogę wziąć fakturę na to ? Czy jak piszecie, nie kupować na necie ew. kupić przez znajomego i chować przed ludźmi ?
Myślałem nad tymi dwoma, dużo się różnią nie wspominając ceny ?
DS150E NEW VCI, Nowy CDP+ TCS - 750zł
http://allegro.pl/show_item.php?ite...df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

i

Power Adapter DS150e Pro+ 2014 r2 - 509zł
http://allegro.pl/ShowItem2.php?ite...3-d003-11e5-ba0e-028b7cd84653&ars_rule_id=201

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Niczym , nie wykupiłeś prawa do używania oprogramowania wiec robisz to nielegalnie, może ta pierwsza strona ładniejsza.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A on jest ale to nalezy przeczytac bo jezeli pozwalaja na prace starymi programami to OK

Do góry Bottom