• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Odpisałem już na PW, jestem zadowolony, sprzęt cały czas aktualizowany, Android,Tablet pancerny dotykowy, z ID i Hasłem do aktualizacji po wi-fi.
Walizka z kablami i wtyczkami itp.aktualizacje robię raz na tydzień.
Ogólnie za tą kasę nie potrzebuję nic innego.

grbuy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Assenede
Witam! Chciałbym podłączyć się do tematu. Szukam od jakiegoś czasu interfejsu diagnostycznego, nie do warsztatu samochodowego. Po prostu dla siebie. Nie jestem zawodowym mechanikiem, po prostu grzebię na własna rękę w swoich autach. Bądź w autach znajomych. I szukam jakiegoś łatwego w obsłudze urządzenia, na którym chciałbym zacząć swoją przygodę z diagnostyką samochodową. Szukałem na allegro, ale tam głównie są kable. Chciałbym kupić jakiś uniwersalny interfejs do większości marek. Znalazłem takie o to "cudo" http://viaken.eu/pl/profesjonalny-diagnoskop-v-scan-ds436-pl.html i chciałbym zapytać co o tym myślicie? I czy w takim interfejsie jest możliwość korekty np. pompo wtrysków itp? Pozdro!

grbuy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Assenede
Ponawiam pytanie o interfejsy... Ale konkretnie odnośnie Multidiag PRO+ i CDP+ czy ktoś z was korzystał z tych urządzeń? Widziałem, że jest mnóstwo tego na alledrogo ceny są rożne w zależności od ilości wtyczek... Kojeżę osobiście kolesia który robił diagnozę za pomocą Multidiag PRO+ u kumpla na programie delphi i interfejsik miał bardzo dużo opcji. Do tego program był obszerny, czytelny i łatwy w obsłudze. Także czy może się ktoś z was wypowiedzieć na temat tego sprzętu. Jest trochę materiału o tym na youtube, ale to tylko demonstracja. Z kolei widziałem gdzieś na forach jak gościu polecał ten CDP+ także nie wiem... Nigdy niestety nie miałem okazji mieć żadnego interfejsu w posiadaniu, ani z tym jakiejś większej styczności, także nie wiem czy warto dawać 6-7 stówek czy po prostu wziąć Euroscan'a za 2 stówki bądź ELM 327. Pozdro!

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
CDP+ możesz dla siebie wziąć pracuje na Delphi, ale i tak będzie to ryżowa kraina za tą kasę.
Multidiag to jest to samo tylko inne ubranie.
Napewno lepsze od euroscan-a i elm-a

Różnica między PS90 i PS80 to tylko tablet i bluetooth czy w oprogramowaniu też coś?
nie znam 80 więc nie powiem. Mam90

grbuy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Assenede
Ryżowa kraina... Hehehe... No domyślam się że raczej to jakiś cud technologiczny to to nie będzie za te pieniądze no ale dobra. W sumie na start z diagnostyką komputerową, żeby coś pogrzebać i się nauczyć to chyba w zupełności wystarczy? Z tego co kojarzę to na multidiagu da się już wyregulować pompowtryski. Chyba że jakby dozbierał do tego 1000 to czy by kupił coś bardziej funkcjonalnego? I czy warto z moim doświadczeniem i w warunkach domowych? Pozdro i dzięki za odpowiedź ;) ! ! !

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witam! Chciałbym podłączyć się do tematu. Szukam od jakiegoś czasu interfejsu diagnostycznego, nie do warsztatu samochodowego. Po prostu dla siebie. Nie jestem zawodowym mechanikiem, po prostu grzebię na własna rękę w swoich autach. Bądź w autach znajomych. I szukam jakiegoś łatwego w obsłudze urządzenia, na którym chciałbym zacząć swoją przygodę z diagnostyką samochodową. Szukałem na allegro, ale tam głównie są kable. Chciałbym kupić jakiś uniwersalny interfejs do większości marek. Znalazłem takie o to "cudo" http://viaken.eu/pl/profesjonalny-diagnoskop-v-scan-ds436-pl.html i chciałbym zapytać co o tym myślicie? I czy w takim interfejsie jest możliwość korekty np. pompo wtrysków itp? Pozdro!
Ryżowa kraina... Hehehe... No domyślam się że raczej to jakiś cud technologiczny to to nie będzie za te pieniądze no ale dobra. W sumie na start z diagnostyką komputerową, żeby coś pogrzebać i się nauczyć to chyba w zupełności wystarczy? Z tego co kojarzę to na multidiagu da się już wyregulować pompowtryski. Chyba że jakby dozbierał do tego 1000 to czy by kupił coś bardziej funkcjonalnego? I czy warto z moim doświadczeniem i w warunkach domowych? Pozdro i dzięki za odpowiedź ;) ! ! !
Jak ty chcesz regulować pompki komputerem?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Przecież nie wyregulujesz pompo wtrysków kompem, możesz podejrzeć korekty na wtryskach.
Do tego CDP+ załatw, albo poproś kolegów tutaj może mają Wurtha? Pracuje na tej samej głowicy.

grbuy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Assenede
tfu miało być o korektach nie regulacji sorki. Wurth a co to jest?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No i zaczynaja namawiac do korzystania z pirackiego oprogramowania

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto