• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Posiadam autela MP808TS sam się zastanawiałem nad launchem ogólnie jestem zadowolony. Raz dał d... W E46 kalibracja kąta skrętu nie mogłem znaleźć opcji albo jej nie mam albo przeoczyłem. Mam go od niedawna i dopiero raczkuje po menu. Ale stary autocom dał radę język trochę po polsku trochę angielski. Tragedii nie ma. Legal udało mi się kupić za 4200zł.

Maniioo

Uczestnik
Punktów
0
Posiadam autela MP808TS sam się zastanawiałem nad launchem ogólnie jestem zadowolony. Raz dał d... W E46 kalibracja kąta skrętu nie mogłem znaleźć opcji albo jej nie mam albo przeoczyłem. Mam go od niedawna i dopiero raczkuje po menu. Ale stary autocom dał radę język trochę po polsku trochę angielski. Tragedii nie ma. Legal udało mi się kupić za 4200zł.
Kolego nadal jesteś zadowolony z tego autela? Nwm czy warto dopłacać do mk906bt lub launch x431 V +
Chciałem cdif 3 ale ponoć jest cienki.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Cdif ja osobiście nigdy nikomu go nie polecę. Poprę to własnym doświadczeniem z tą pseudo firmą... Płacisz (wtedy to było jakieś 8-9 tysi chyba) a firma po zakupie na Cię w du.ie...

Maniioo

Uczestnik
Punktów
0
Cdif ja osobiście nigdy nikomu go nie polecę. Poprę to własnym doświadczeniem z tą pseudo firmą... Płacisz (wtedy to było jakieś 8-9 tysi chyba) a firma po zakupie na Cię w du.ie...
Dziękuję za odzew każda informacja jest ważna :) co byś polecił?

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
94
szybki kibel :)
mam jeszcze ful autela i laczka.
no na szybko to własnie jego biore a pożniej to ju serwisowki

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
Kolego nadal jesteś zadowolony z tego autela? Nwm czy warto dopłacać do mk906bt lub launch x431 V +
Chciałem cdif 3 ale ponoć jest cienki.
Ja posiadam między innymi Launch x431 i Cdif3 jeśli masz ciagle aktualizacje to cdif 3 daje rade zawsze tam coś w aktualizacjach dorzucą , na androidzie nawet szybko pracuje jeden i drugi robi kalibrację czujnika kata skrętu w Bmw E 46 bo ostatnio robiłem tez chcę zakupić Autela Mp808 ts bo za bardzo nie mam nic do Czujników TPMS a testerów posiadam 12 już każdy coś tam robi ale zawsze jakies braki każdy z nich ma swoją robotę

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
tak tylko możliwe ze ten Autel może robicć coś czego nie robią inne moje testery....

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Ja robilem też na xtool chyba ps 90 albo 80 nie pamiętam... Taka trochę kopia autela... Ale ogarniał co trzeba

ForumeRomanum

Początkujący
Punktów
1
Dzień dobry wszystkim jako nowy użytkownik.

Chciałbym zadać tu pytanie o tester diagnostyczny - jestem na rozstaju dróg, czy kupić jakiś uniwersalny, tani tester do 5K złotych (im tańszy, tym lepszy, celuje w Launche, bo mam stareńkiego X431 i sprawdził się). Prócz tego mam trochę kabelków jak VCDS, Opcom, Vag pro, Gscan2, i ryżowe OEM do francuskich. Daję sobie radę, szczególnie, że trafiają do mnie raczej trochę starsze auta (gdzieś do 2017/18, pogwarancyjne/poleasingowe, marki popularne) - z tym, że chciałbym trochę poszerzyć swoje możliwości (szczególnie chodzi o auta grupy PSA) i na oku mam Launcha lub Texe z obsługą SGW i Doip - cena takich zabawek to ~15K zł - nie jest to mało, a wiemy, jak szybko obecnie następuje degradacja i rozwój różnych aspektów komunikacji w autach. Stąd jakiejś zapewnienia o "future-proof" producentów testerów biorę trochę z przymrużeniem oka :).

Wymyśliłem sobie, by kupić na obecną chwilę taniego launcha (ceny od 3500/4000 pln - jak to wygląda z działaniem, nie ma jakiś problemów z tym zapewne chińskim importem?) i trochę poobserwować rozwój sytuacji - jeżeli nawet trafi się auta wymagające doip, to nie zbiednieję - czy może od razu wejść w "nowy świat" i kupić europro5 ze smartlinkiem/eurotaba?

Europro5 jest spoko, ale po zakupie smartlinka cena rośnie do wartości Texy Multihub - mam znajomego z navigatorem txt i daje sobie to dość fajnie rade. Ogólnie nie potrzebuję żadnych dostawek agro, heavy duty - tylko auta osobowe, nawet dostawczaki robię z rzadka, choć czasem się coś trafi.

Dziękuję wszystkim z góry za pomoc i sugestie.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
Dzień dobry wszystkim jako nowy użytkownik.

Chciałbym zadać tu pytanie o tester diagnostyczny - jestem na rozstaju dróg, czy kupić jakiś uniwersalny, tani tester do 5K złotych (im tańszy, tym lepszy, celuje w Launche, bo mam stareńkiego X431 i sprawdził się). Prócz tego mam trochę kabelków jak VCDS, Opcom, Vag pro, Gscan2, i ryżowe OEM do francuskich. Daję sobie radę, szczególnie, że trafiają do mnie raczej trochę starsze auta (gdzieś do 2017/18, pogwarancyjne/poleasingowe, marki popularne) - z tym, że chciałbym trochę poszerzyć swoje możliwości (szczególnie chodzi o auta grupy PSA) i na oku mam Launcha lub Texe z obsługą SGW i Doip - cena takich zabawek to ~15K zł - nie jest to mało, a wiemy, jak szybko obecnie następuje degradacja i rozwój różnych aspektów komunikacji w autach. Stąd jakiejś zapewnienia o "future-proof" producentów testerów biorę trochę z przymrużeniem oka :).

Wymyśliłem sobie, by kupić na obecną chwilę taniego launcha (ceny od 3500/4000 pln - jak to wygląda z działaniem, nie ma jakiś problemów z tym zapewne chińskim importem?) i trochę poobserwować rozwój sytuacji - jeżeli nawet trafi się auta wymagające doip, to nie zbiednieję - czy może od razu wejść w "nowy świat" i kupić europro5 ze smartlinkiem/eurotaba?

Europro5 jest spoko, ale po zakupie smartlinka cena rośnie do wartości Texy Multihub - mam znajomego z navigatorem txt i daje sobie to dość fajnie rade. Ogólnie nie potrzebuję żadnych dostawek agro, heavy duty - tylko auta osobowe, nawet dostawczaki robię z rzadka, choć czasem się coś trafi.

Dziękuję wszystkim z góry za pomoc i sugestie.
to starego sie nie pozbywaj bo robi jeszcze takie rzeczy ktorym nie zrobisz nowym np w saab czy w starszych volvo

ForumeRomanum

Początkujący
Punktów
1
to starego sie nie pozbywaj bo robi jeszcze takie rzeczy ktorym nie zrobisz nowym np w saab czy w starszych volvo
Właśnie dlatego go nie spieniężyłem jakiś czas temu za ~1500zł w poczet nowego Launcha - wiadomo, że rynek starych aut naturalnie się zmniejsza, ale potrafi on zrobić czasem coś, czego nie potrafią nowe zabawki, co nie zmienia faktu, że trzeba iść dalej :).

zbychiw

Nowy
Punktów
0
Fejsy uniwersalne się przydają na pierwsze podejście do auta i prawie każdy co innego czyta ,a jak ma błędy w opisie to inaczej je interpretuje ,można nimi robić jakieś adaptacje i małe kodowania ,ale kluczy i tak nie dopiszesz nie mając pinu ,a skąd go wydobyć wiedzą nieliczni naszczęście .
A żeby coś podziałać naprawdę to trza mieć Servisówki cociażby w clonie ,bo one dopiero dają pełne możliwości.
Samo posiadanie testera to dopiero niecała połowa sukcesu w naprawach.
Znam wiele warsztatów co wywaliły po 10-30 tysi w uniwersale i nie potrafią z nich korzystać,:cool::confused::p:D
Warto się zastanowić nad zakupem.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Cóż, ostatnia wersja to i tak chyba 2015 niezależnie od cyferek... Coś tam podzialasz ale szału nie ma

Do góry Bottom