• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Iveco Daily 2.3 16v

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Ale tak gosciu tak jezdzill pare miesięcy. Jakis Mechanik dal zaworek zwrotny zeby przed filtrem się niecofalo paliwo.

Autocom ciezko się laczy i mogę tylko bledy sprawdzic

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Ciśnienie paliwa na szynie trza naprzód podejrzeć a potem szukać dali. Skoro autocom se nie radzi to co inne trza podpiąć i we parametry rzeczywiste spojrzeć młody skywalkerze.

jajojek

Początkujący
Punktów
0
to bez pompy w ramie nie ma prawa pracować. 2,3 jtd 116km z 2003r.
Tez się zastanawialem czy to mozliwe ale jezdzili tak od pazdziernika. Z bledow niewynika zeby cos z cisnieniem bylo albo z brakiem paliwa.

Ciśnienie paliwa na szynie trza naprzód podejrzeć a potem szukać dali. Skoro autocom se nie radzi to co inne trza podpiąć i we parametry rzeczywiste spojrzeć młody skywalkerze.
mam tylko problemy z iveco na okragla wtyczke. Laczy tylko przez ducato

Zapomnialem dodac ze ten blad 0026 mozna skasowac i pojawia sie po próbie odpalenia.

Ostatnia edycja:

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Zamontowalem pompke wstepna. Teraz jest problem dodatkowy. Pompka dziala tylko jak zmostkuje piny w gniezdzie przekaźnika. Przekaźniki zamienialem wiec nie jest uszkodzony. Na zmostkowanych pinach dalej nieodpala.

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Jest możliwość sprawdzic rozrząd na znaki w tym silniku?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Jest możliwość sprawdzic rozrząd na znaki w tym silniku?
...zawsze jest taka możliwość....tylko muszą być spełnione inne warunki >>>wiedza oraz jej żródła ,doświadczenie ,odpowiednie przyrządy i wkład pracy bo samo się nie sprawdzi .Podejrzewam że bez zdjęcia osłony nie wiele zobaczysz i nie zrobisz .

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
O właśnie, od tego bym zaczął;)
...ale "jajojek" napisał że na Plaku silnik odpala ...więc jest bardzo prawdopodobne że rozrząd jest ok! .Nie mniej jednak aby mieć całkowitą pewność należy rozrząd sprawdzić .

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Wszystko mam zdemontowane. Nie wiem w jakiej pozycji powinno byc kolo walu korbowego

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
...ale "jajojek" napisał że na Plaku silnik odpala ...więc jest bardzo prawdopodobne że rozrząd jest ok! .Nie mniej jednak aby mieć całkowitą pewność należy rozrząd sprawdzić .
W niektórych przypadkach wystarczy pół ząbka hehe i dupa blada .

jajojek

Początkujący
Punktów
0
120km. Rozrząd juz ustawilem.
Udało mi się dojsc do tego ze jak odepne kostke z regulatora cisnienia to paliwo dochodzi na wtryski a jak jest podpieta to nie idzie. Na odpietej ani wpietej nie pali.

Sprawdzalem jakie jest napiecie na tryskiwaczach i nic niepokazuje

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Sterownik wrocil od elektronika. Jest dobry :/
I juz się skonczyly pomysly co moglo się zepsuc.

jajojek

Początkujący
Punktów
0
Już są pewne postępy. Okazalo się ze jak zaslepie palcem powrot z pompy do zbiornika to auto odpala. Pompiarz twierdzi ze u niego na stole bylo wszystko ok ale zeby ją przywieźć jeszcze raz. Trochę srednio mi pasuje za darno znowu ją wyciągać. Czy jest jeszcze gdzies jakis zawor kolo pompy ktory odpowiada za cisnienia paliwa? Moze cos przeoczylem.

Do góry Bottom