• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

J.polski w SCENIC II

kudys11

Początkujący
Punktów
0
Wymieniłem zegary w scenicu II z 2004r na takie z 2008r czyli z j.polski i powinno chulać po polski.
Jednak w praktyce okazało się że zegary od anglików mają inny soft niż w wersjach europejskich.
Czy istnieje możliwość przeprogramowania takich zegarów

kudys11

Początkujący
Punktów
0

Clipem można wybrać język z istniejących, w moim przypadku nie ma j.polskiego który mógłbym po prostu ustawić i muszę go dograć jeśli jest to możliwe

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
rozumiem że nowy licznik powinien mieć j.polski a nie ma i że próbowałeś to zmienić testerem ...
jeśli nie ma polskiego to nie sądzę żeby to zadziałało.
w tym eepromie jest przebieg , kodowanie i działa raczej jako przełącznik . nie sądzę żeby w nim był język ...

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
w tym układzie jest przebieg ...
myślę że jest inny i raczej zmiana licznika na taki z polskim zda egzamin .
działa tak w ogóle ten licznik jak go podepniesz w aucie ?

figus2

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Ryki
W licznikach od 2005 roku EU napewno był język polski, robiłem to nie raz za pomocą CDIFa , niestety nie wiem jak jest w angolach.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
W licznikach od 2005 roku EU napewno był język polski, robiłem to nie raz za pomocą CDIFa , niestety nie wiem jak jest w angolach.
język to jedna sprawa a liczenie w milach to druga ...
jeśli nawet zmienisz język to co z licznikiem ?
sądzę że temat raczej nie do przełamania i wszystko siedzi w dużym procku na płycie .

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
W zegarach 2008 z eu masz język polski, od 06.2006 we wszystkich masz menu po polsku zmiana Clip,w niektórych nawet z deski
ale czy ten licznik zadziała z resztą auta?
Sprawdzałeś działanie radia np wyświetlacza radia itp z nowym licznikiem? Moim zdaniem będzie problem .
Dla tego zasugerowałem przelanie softu z licznika posiadającego pl do Twojego starego licznika

kudys11

Początkujący
Punktów
0
Wszystkie funkcje zegarów działają prawidłowo, bez problemu clipem można wybrać km, litry, skrzynia manualna, tempomat i całą resztę co do radia to musi być inne (update list), ale mnie to nie dotyczy bo mam niefabryczny zestaw audio

Do góry Bottom