• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka dobra nawigacja do 700zł?

RoboCzarek

Początkujący
Punktów
0
W telefonie nie zawsze daje radę. A jak jest gorsza pogoda to już w ogóle jest koszmar. Chociaż wtedy to i przy typowej nawigacji też różnie bywa.

Tekoman

Początkujący
Punktów
0
Bajki opowiadacie... Ja ze swoją nawigacją w telefonie jeżdżę właśnie w dłuższe trasy i nie mam problemu... A nie chcę wydawać kasy na tę typową nawigację do samochodu, bo w miastach to się nie sprawdza... wszędzie jakieś remonty i wtedy na nic się to zdaje...

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Zalezy jaki telefon jest. Na moich telefonach nie miałem problemu z nawigacją.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Lepiej antene i odbiornik GPS na BT i masz stale satelity a w telefonie aplikacja jaka pasuje

ArturK89

Początkujący
Punktów
0
A jaką min wielkość ekranu musi mieć tel żeby można go było swobodnie używać jako nawigację?

Autosystemy Wejherowo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
autosystemy.eu
Wydaje mi się, że najbardziej sprawdzona wielkość to między 4,2 a 5. Nie są wielkie np jak 7, więc nie zabierają dużo miejsca na szybie. Nie są również takie malutkie, jak np 3,5, na które według mnie trzeba mocno się wpatrywać. :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Lepiej antene i odbiornik GPS na BT i masz stale satelity a w telefonie aplikacja jaka pasuje
Ja mam w telefonie Navi Janosik :D i jeszcze podpowie gdzie są roboty drogowe albo gdzie szkieły suszą :) tylko minus jest taki że musisz mieć internet w komie

ArturK89

Początkujący
Punktów
0
Super. Dzięki wielkie za odpowiedzi. Mam LG 4.7" i zastanawiałem się czy muszę inwestować w nawigację :) Ale skoro mówicie, że powinno być ok to spróbuję najpierw wgrać jakąś darmową apkę, rozważam wspomnianego Yanosika i dam znać jak się sprawuje.

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Tak jak wcześniej pisałem polecam sygic w okresie świątecznym można kupić za połowę ceny

artuks

Początkujący
Punktów
0
Bajki opowiadacie... Ja ze swoją nawigacją w telefonie jeżdżę właśnie w dłuższe trasy i nie mam problemu... A nie chcę wydawać kasy na tę typową nawigację do samochodu, bo w miastach to się nie sprawdza... wszędzie jakieś remonty i wtedy na nic się to zdaje...
Heh ja z tego samego powodu nie kupiłem jeszcze, ale przed wyjazdem na urlop do Chorwacji to chyba jednak kupię.

zby

Początkujący
Punktów
0
To radze lepiej dobrą mapę kupić, na nawce to już nie raz się przejechałem.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Miałem podobny dylemat.Mam tablet 8 calowy,kolega ściągnął mi Yanosika,który jest aktualizowany non stop,pokazuje mi teraz w Łodzi nawet wykopy i ich objazdy na drogach,pokazuje mi nawet gdzie stoi radiowóz:) w danym momencie.Kierowcy o tym informują,polecam.Czyli tak,kupujesz sobie tablet za grosze,wykupujesz sobie darmowy internet Aero 2,ściągasz Yanosika,i stajesz się uśmiechnięty non stop:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
swietnie ale jak dorwać aero2 ? mnie by się przydał

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Wpłaca się na konto Polsatu 27 zł i internet ma się za darmo przynajmniej do 2016 r ,podobno włącznie.Tylko gdzieś co godzinę blokują dostęp,wtedy należy tylko przepisać podany kod przez nich,włączyć i wyłączyć transmisję danych i znowu śmiga:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
i co godzine się wkurzasz ze musisz wpisac kod ... piekne

Do góry Bottom