• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
spoko , biorę od nich części do hofmanna właśnie

Marcin_GDA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
To znaczy ze dostep do części jest dobry w razie potrzeby? Oby takiej potrzeby nie było ;)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
ja mam TECO 36 SPECJAL od ŚWISTOWSKIEGO z obniżonym stołem odbijak dwu stopniowy z przystawką 2 biegi dla mnie super kombain ,z tego co wiem HOFMANN to też produkowany jest we WŁOSZECH w COREGIO no 3300 to hyba włoch bo ten monty 1000 to na bang chińczyk na tabliczce z tyłu maszyny będziesz miał gdzie wyprodukowana no ale HOFMANN to dobry sprzęt

JacekP

Nowy
Punktów
0
Witam kolegów, chciałbym zapytać czy ktoś pracuje na montazownica hofmann monty 3300 z przystawka. Zastanawiam sie nad kupnem tej maszty ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego urządzenia. Czy ewentualnie polecacie cos innego za 20000?
Hofmann monty 3300 jest przede wszystkim łatwa w obsłudze, dobrze się na niej pracuje i przynajmniej w moim przypadku jest solidna. W ogóle firma Hofmann ma duży wybór montażownic i można dobrać cos dla siebie, w zalezności jakie masz potrzeby, sprawdź sobie rózne oferty, ale ogólnie urządzenia tej firmy są jak najbardziej ok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Wyważarka Er60 jest najlepszym wyborem, co do monterki nie wiem, ale ogólnie z obydwu zestawów powinieneś być zadowolony

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
ok dzięki , tak jak myślałem cemb er 60 ma o,5gra a Hofmann 1 gra ,tylko oco chodzi z tymi programami jedna ma 5 druga 7 ?

Dominik71

Nowy
Punktów
0
W kwestii dokładności wyważania 0,5g i 1 g to chwyt marketingowy bo na rynku najmniejszy dostępny ciężarek to 5g, czasami zdarzają się stalowe slimy po 2,5g/szt. Co do kwestii programów wystarczy 5 podstawowych im mniej tym lepiej bo pracownik nie zastanawia się który wybrać.
Proponuje zapoznać się również z naszą ofertą, a na oddziałach firmy istnieje możliwość oglądnięcia maszyn na żywo.
https://www.dropbox.com/s/myryrg7bshxm2i1/Gazetka Jesień 2014.pdf?dl=0

Pozdrawiam
Dominik

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Mega_mix z tymi programami to jest tak, że i tak korzystasz max z 4, a jakbyś chciał to w CEMB-ie też znajdziesz 7 programów (6 dynamika i 1 statyka), chodzi tutaj a sposób montowania ciężarka. A jeśli chodzi o dokładność 0,5g i 1g, to akurat myślę, że nawet jeżeli min ciężarek to 5g, to wyższa dokładność może spowodować, że zamiast "zaokrąglić w górę" i pokazać o 5 za dużo, maszyna zaokrągli w dół i finalnie będziesz miał lepsze wyważenie o ok. 3g. Niby niewiele, ale możliwe, że wyższa dokładność zapewnia też dłuższą pracę maszyny bez przekłamań.

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
Jurolro dzięki , cemba er 60 jest najtańsza z takich firmowych kosztuje 10500neto i warta raczej tej ceny

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
ok dzwoniłem do przedstawiciela italcom to jest wyprzedaż starszych modeli z magazynów tej montażownicy nie poleca

Jasho

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Milówka
Ale musiał byś dokupić przystawkę do niskich profili bo bez tego to ciężko bym widzial nowe stanowisko wulkanizacyjne. Pozdrawiam

clueless

Nowy
Punktów
0
Tak, z czasem będę dobierał co trzeba.
Hurtownia z którą współpracuję wciska mi sprzęt od Boscha (dokładnie TCE 4430 i WBE 4235 ). Dosłownie nigdzie nie mogę znaleźć opinii na ich temat, któryś z Panów miał z tą firmą w wulkanizacji do czynienia?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Bosch to to samo co Sicam a patrzyłeś u www.swistowski.pl ja mam od niego dużo maszyn i są bardzo dobre idzie się z nimi dogadać i serwis mają bardzo dobry współpracuje z nimi już od 1998roku

GregorLen

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Małopolska
Witam. Odświerzę temat. Mam mały warsztat i chciałbym poszerzyć ofertę o wymianę opon. Idzie zima. Nie mam zbyt wiele wiedzy na temat tego sprzętu i nie chcę zbyt dużo wydawać. Nie chcę też sprzętu chińskiego, który nie posiada części zamiennych i serwisu. Tak cenowo to zainteresował mnie zestaw Dunlop http://allegro.pl/dunlop-montazownica-wywazarka-zestaw-ciezarkow-i5418180610.html Powiedzcie czy warto, wymiana opon będzie pewnie sezonowo zima-wiosna

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
jak masz obawy o dostępność części i serwis to nie kupuje się na Alle.. tylko przez dużą hurtownię z którą współpracujesz lub w wyspecjalizowanych firmach z wyposażeniem warsztatu tak jak przytaczane tu wcześniej BOGUSZ, LEWOR, ŚWISTOWSKI, TIPTOPOL, BESTPRODUCT ITP.

Do góry Bottom