Wcześniej pisałem zapytania, jaką najlepiej kupić montażownice i wyważarkę, ta czy tamta? Itd.
Teraz napisze co zrobiłem by otworzyć wulkanizacje, od początku chiński badziew był eliminowany.
Kupiłem montażownica corghi 2020 używaną po gruntownym remoncie, zapłaciłem =8000 zł brutto
Wyważarkę automatyczną używaną po gruntownym remoncie corghi EM 7340 =7000 zł brutto.
Wszyscy są przekonani że to nowe maszyny.
-Klucz pneumatyczny YATO YT-0953 plus nasadki 17,19,21=500zł
-Sprężarka 100L- 400V =1350zł (powiecie że mała i prawda, ale po co wyrzucać pieniądze w błoto kiedy można kupić małą z mocnym silnikiem a ta ma 3,7kW i wydajną pompą 580L/min. Do tego kupiłem na złomie dwie butle po LPG po 100L za 60zł i to połączyłem. Sprężarkę 300L za małe pieniądze bo za ledwie 1410zł ).
-Instalacja powietrza w garażu rurkami 32mm kosztowała mnie 300zł
- zestaw ; ciężarki klejone, ciężarki nabijane, łatki, zawory, klej, skrobak, kołki, frezy, ściernica czaszowa, rolka, kreda, głębokościomierz, pędzel, pasta, dźwignia, wkrętak, kleszcze, łyżka, itd=1200zł
- przewód ciśnieniowy 10x5mb = 60zł
-mini naolejacz plus 0,5L oleju = 40zł
-inflator sam zrobiłem = 150zł
- a to już miałem; stół warsztatowy, osuszacz powietrza, porządna żaba, wiertarka, klucz dynamometryczny, wkrętaki, klucze, kombinezon,itd.
Banery i flagi opon dostałem za darmo od hurtowni opon i od przedstawicieli opon.
Garaż cały wyłożony glazurą i terakotą z umywalką, jak klient pobrudzi ręce to ma gdzie umyć, no i najważniejsze, garaż jest duży normalnie wchodzi dwa samochody jest bardzo czysto na to klienci zwracają uwagę, jest frontem na drogę krajową w odległości 30m. Do Warszawy mam 15km więc bydła pełno. Z UP dostałem dotacje 17000zł.
Jak coś mi się przypomni to napisze może o czyś zapomniałem.
Lub pytajcie.