• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

Martin83

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie Panowie. Dzieki hamer, obejrzałem wyważarkę, no nowoczesna to ona jest i droga jak cholera ponad 26000 netto. No masakra jak za osobówkę, cena kosmiczna. Centryczność koła da się spokojnie zmierzyć na normalnej wyważarce, tylko trzeba mieć przystawkę. Jak się podsumuje to taniej wychodzi niż ta F790SE.
W sumie to nie wiem komu jest potrzebny taki bajer jak laser do nabijanych ciężarków, przecież chyba każdy wie gdzie jest godz. 12. Ja ogólnie jestem za nowymi technologiami, ale nie za tą cenę, poza tym jak konkurencja wypuści coś podobnego to pewnie będzie tańsze, bo będą chcieli być konkurencyjni.
Firmy Profitool nie znam, ale to pewnie jakiś chińczyk. Pablo możesz spróbować skontaktować się z firmą od której to kupiłeś, chyba że to jest używka albo po gwarancji, wtedy z chińczykiem jest problem. Tak czy inaczej, próbowałeś rozmawiać ze sprzedawcą?
Skoro mowa o firmach to ja kupowałem sprzęt u Bogusza i naprawdę w porządku goście.

richie1983

Początkujący
Punktów
1
Ja mam inflator w montażownicy i szczerze powiem, że jest do bani..... Jeszcze żadnej opony nie napompował :( Mam montażownicę SICAM. Kupiłem zewnętrzny inflator http://allegro.pl/inflator-do-kol-tarnow-i3804638133.html
i ten się sprawdza. Jak przyjeżdza gość z gównianymi nalewkami, które są płaski, to tylko inflator, albo plak daje radę. Zdarza się, że i fabrczne oponki są tak spłaszczone, że trzeba się wspomóc inflatorem.

maxbu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
inflator w monterce to aby duzo chałasu robi i powietrze bierze ze sprężarki bo do pompowania nie nadaje sie

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
kolego , wszystko zalezy jaki budzet mozesz maksymalnie przeznaczyc. Do czego to potrzebujesz ? Jakie koła obsługujesz. Powiedz cos wiecej to doradzimy

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
2000zł na kompresor i ok 6500zł na montażownice z wyważarka

Jasho

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Milówka
A powiedźcie mi koledzy da się robić na takiej wyważarce BEISSBARTH MT 500, Chyba lepsze to niż nowy chinczyk

eurotrade

Nowy
Punktów
0
A powiedźcie mi koledzy da się robić na takiej wyważarce BEISSBARTH MT 500, Chyba lepsze to niż nowy chinczyk
Zadaj sobie pierwsze pytanie dlaczego ktoś sprzedaje ten sprzęt, a drugie po co mi sprzęt za 20 000 przy tak nasyconym rynku tego typu usługami. Po prostu sobie przelicz ile musiałbyś wymienić opon żeby się zamortyzował, a gdzie zysk - "robić tylko po to żeby robić"? - możemy doradzić eurotrade.jac@gmail.com

tango1

Początkujący
Punktów
0
pomocy !!!!!!!!! powiedzcie czy dobrze robie z tym zakupem corghi 2019

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
kolego 2019 jest to dobra montazownica lata produkcji końcówka 90 może 2000. aktualnie zastąpione przez serie 2010,2015,2020,2025,2030. minusy to jeden bieg , brak przystawki wiec myślę ze w tych pieniądzach szukaj dalej czegoś podobnego jednak z przystawka. zależy jakie kola chcesz obsługiwać. Tutaj zbytnio nie ma na co zwracać uwagi , sprawdzona konstrukcja i wytrzymała.

tango1

Początkujący
Punktów
0
TrAnc dzięki za odpowiedz a co myślisz o 2019 z przystawką bo te nowsze wersje to i droższe. Napisałeś "zależy jakie kola chcesz obsługiwać" co masz na myśli, niski profil? owszem że tak, tylko miałem później dokupić ramie. Nie ukrywam że bardzo nastawiłem się na tego corghi 2019 chyba wręcz uparłem się tylko nie wiem czy słusznie. Tak na marginesie to do czego ten drugi bieg obrotów? jest on bardzo potrzebny ?

Ostatnia edycja:

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
jak to jest końcówka lat 90 to zapomnij o częściach zamiennych

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
no bo miałem taką tip topa mondolfo z 97r jak dzwoniłem do serwisu to nawet gość który odebrał to mi powiedział że nie pamięta takiej maszyny

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
kolego tylko wspomniałem ze w tej cenie 7200 to możesz kupić taka maszynę już z przystawka, a nie w przyszłości za kolejne 3000 dokupować ramie pomocnicze. Przy niskich profilach ludzie używają łyżek wciskając je miedzy rant felgi a oponę co służy im jako ramie dociskowe ;) tylko pytanie jak zareaguje na to klient jak będziemy mu tańczyć łyżkami po feldze. Drugi bieg znacząco skraca czas wymiany opony. Nie jest to wyjątkowo potrzebne chyba ze masz duży przemiał kół. Czy potrzebujesz te maszyne na wulkanizacje czy dodatkowo uruchamiasz usługi związane z wymiana opon czy to tylko twój priorytet według tego wybierz co ci potrzebne

tango1

Początkujący
Punktów
0
Duża pochwała dla TrAnc i hamera za POMOC bez uszczypliwych komentarzy typu bierzesz się za interes a nie masz o nim pojęcia DZIĘKUJE

no bo miałem taką tip topa mondolfo z 97r jak dzwoniłem do serwisu to nawet gość który odebrał to mi powiedział że nie pamięta takiej maszyny
Tylko że CORGHI to nie tip top, chyba mi się wydaje że akurat corghi to będzie jeszcze posiadał części do tej maszyny, czy ktoś miał problemy z częściami?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom