• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Panowie czy ktoś mial stycznosc z maszynami firmy Dunlop?
Ja miałem i to sporo i powiem tak: Corghi i CEMB to na pewno nie jest, ale w swojej cenie lepiej się chyba kupić nie da. Pracowałem na tym jakiś czas i znajomy też zakupił do warsztatu i oprócz szczegółów nie ma się do czego przyczepić. Nad allegro bym się zastanowił, bo przy zakupie takiego sprzętu fajnie by było żeby się przynajmniej zwrócił, a w takich firemkach co ściągają dwa kontenery z Chin i wyprzedają to i serwisie można zapomnieć.

wypos.wulk.

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Jeżeli chodzi o Dunlopa to dla osób zainteresowanych którym nie zależy na naklejce.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
panowie byłem na tych targach w spodku w Katowicach CORGHI miało stoisko ale jakoś mi nie podchodziły te ich maszyny takie jakieś duże troche dziwnawe ale za to CEMB zaskoczył mnie pozytywnie zwłaszcza wyważarki myśle że to CEMB wytacza trend i technologie był tam też ŚWISTOWSKI z FOCUSEM to też linia CEMBA też fajne wyważarki mam na warsztacie FOCUSA F590 fajna wyważareczka na targach mieli CEMBA ER85 ,a tak to to trzeba pamiętać że za psie pieniądze to psy mięso jedzą

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
No CEMB jest jedną z najlepszych producentów na świecie, więc jak kogoś stać to wybrałbym CEMB-a.
Jeśli chodzi o wyważarkę ATS i DUNLOP to są faktycznie prawie identyczne :) Zapewne obydwie produkcja 100% China, ale i tak bym ich do siebie nie porównywał bo elektronika w DUNLOPie jest inna, no i producent na pewno by sobie nie pozwolił, żeby wypuszczać dziadostwo na rynek.

wypos.wulk.

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
No CEMB jest jedną z najlepszych producentów na świecie, więc jak kogoś stać to wybrałbym CEMB-a.
Jeśli chodzi o wyważarkę ATS i DUNLOP to są faktycznie prawie identyczne :) Zapewne obydwie produkcja 100% China, ale i tak bym ich do siebie nie porównywał bo elektronika w DUNLOPie jest inna, no i producent na pewno by sobie nie pozwolił, żeby wypuszczać dziadostwo na rynek.
Tak się składa, że nasz serwis przeprowadzał przegląd tego modelu dunlopa i nie zauważył różnic z naszym modelem ATS W-620. Lepiej nie rzucać osądów bezpodstawnie.

Astonbalt

Początkujący
Punktów
0
A zna ktoś dobrze wyważarki Nussbauma? Te z serii QuickSpan. Wyglądają OK

Marcin_GDA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam kolegów, chciałbym zapytać czy ktoś pracuje na montazownica hofmann monty 3300 z przystawka. Zastanawiam sie nad kupnem tej maszty ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego urządzenia. Czy ewentualnie polecacie cos innego za 20000?

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
W tej cenie zobacz sobie Giuliano S228 PRO, zakup na lata, na pewno będziesz zadowolony.

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
jeśli masz kasę to bierz hofmanna 3300 ale w wersji racing. Dlatego ze stół jest nieco niżej od zwykłej wersji. Guma od zbijaka jest lekko wyciągnięta spod stołu i przy odbijaniu opony nie przeszkadza o stół ani o szczeki. Oczywiście wersja z przystawką , inflator nie jest konieczny.

Astonbalt

Początkujący
Punktów
0
Witam kolegów, chciałbym zapytać czy ktoś pracuje na montazownica hofmann monty 3300 z przystawka. Zastanawiam sie nad kupnem tej maszty ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego urządzenia. Czy ewentualnie polecacie cos innego za 20000?

Sprawdź też maszynę nie-do-zajechania Hofmann Megaplan model: megamount 702XL RACING

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
daj sobie spokoj , przeciez to nie hofmann , tylko znaczek i napis.

Pewniak19

Bywalec
Punktów
9
Mam od 5 lat i złego słowa powiedzieć nie mogę.

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
we Włoszech. Ale jest to prawdziwy hofmann i uważam że hofmann 3300 racing jest to najlepszy model montażownicy łyżkowej dostępny na rynku. Tak więc proponując gorszą montażownicę w tej cenie jest trochę dziwne.

Astonbalt

Początkujący
Punktów
0
Na pewno monty 3300 jest świetną maszyną szczególnie w wersji racing. Ale dlaczego uważasz że ten megamount 702 jest gorszy?

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
dlatego ze : przystawki z dwóch stron są niepraktyczne, prawostronna z dociskiem w 3 miejscach w zupełności wystarcza do wszystkiego. 3300 ma szafkę na narzędzia , pompowanie w maszynie. Sprawdzona konstrukcja i trwała , ewentualne części dostajesz bez problemów (nie wiem jak z dostępnością części do megaplana)

Marcin_GDA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Dziękuje bardzo za opinie, zdecydowałem sie na 3300-24 2 speed plus, wynegocjowalem cenę 19700 brutto z transportem. Chętnie kupił bym racing ale nie stać mnie na dodatkowe 5000:) A propo na czym pracujecie koledzy?

Marcin_GDA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Motohurtownia, kupowałem rok temu wyposażenie warsztatu u nich, bardzo porządna firma. Dlaczego pytasz?

Do góry Bottom