Witam potrzebuje waszej pomocy ponieważ che poszerzyć zakres usług o wulkanizacje,ma to na celu sezonowo poprawić budżet ale dać też ludziom posiadającym auta sportowe\niestandardowe uczciwą i profesjonalna alternatywę wymiany ogumienia w takowych pojazdach,niestety lokalny rynek raczej takowych usług nie oferuje.Dlatego potrzebuje waszej pomocy za jej okazanie będę wdzięczy i z góry dziękuje.
Zacznę może od myjek do kół co sądzicie na ich temat ? w sensie czy są konieczne a jak tak to jaką wybrać ,w moim regionie nikt z tego nie korzysta a sądzę że błoto/kamienie w bieżniku mają wpływ na wyważenie koła.
Drugie pytanie jest zgodne z tematem wątku jaki sprzęt wybrać,nie dysponuje jakąś wielką gotówką a chciałbym maszynę która obsłuży wyżej wymienione pojazdy dlatego szukam urządzenia o sporych możliwościach a takie tanie nie są,myślałem więc o czymś używanym a to łączy się automatycznie z tym żeby dana maszyna miała możliwość naprawy w Polsce i było do niej zaplecze z częściami.Po zbadaniu tematu dowiedziałem się ze najważniejsza jest montażownica bo większość wyważarek dziś produkowanych ma podobną tolerancje a różnią się bardziej łatwością obsługi i liczba funkcji.
Przeglądając wstępnie rynek w oko wpadła mi montażownica hofman monty 3300 racing cena nowej jest dla mnie zaporowa,używane też straszą ale są już bardziej osiągane,sądzicie że warto albo polecicie coś co jest w stanie obsłużyć tyle co ona,trwałość też jest ważna no i oczywiście tak jak wyżej pisałem serwis i dostęp do części.
Wyważarki na razie żadnej nie wypatrzyłem,może wy podrzucicie jakiś pomysł ?