• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
tak ale mieliscie ATS teraz macie REDACTS czy tam coś za rok przyjdą w kontenerach KUDAKS maszyna się zepsuje za pare lat i na złom china to raczej się kojarzy z bublem jak z tymi oponami teraz są takie biezniki a za następnym transportem inne coś tam ulepszą coś zmienią i zara się nic nie zgadza a te serwisy do tych chinolów to zara częsci zero

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
tak ale mieliscie ATS teraz macie REDACTS czy tam coś za rok przyjdą w kontenerach KUDAKS maszyna się zepsuje za pare lat i na złom china to raczej się kojarzy z bublem jak z tymi oponami teraz są takie biezniki a za następnym transportem inne coś tam ulepszą coś zmienią i zara się nic nie zgadza a te serwisy do tych chinolów to zara częsci zero

Mamy części i serwis do naszych maszyn, więc nawet jak ulegnie awarii to pomagamy Klientom i dostarczamy co trzeba. Nie trzeba wcale oddawać ich na złom..

pozdrawiam,
Tomek
P.H.U. Szczepan

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
mnie nie przekonasz chińskie to badziewie miałem podnośnik DUNLOP zrypało się to po 6 latach i na złom firma co mi to sprzedała bankrut serwisu zero tak samo z UNI TROLEM serwis przyjechał rozłożył ręce kazał se kupić u nich nowszą maszyne nigdy więcej dziadostwa man maszyny TECO po 15 latach rozleciał się taki mały plasticzek przy wejściu do odbijaka dzwonie przysłali i chula następne 15 lat a nie jakieś tam dziadostwo co po 6-7 latach wyrzucasz po 0,60gr za kilo serwis w dupie marynie

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Nie wiem jak maszyny innych firm, ja znam ATS/REDATS ;) I my części zapewniamy i serwis. I nawet urządzenia kupione X lat temu od nas działają i pracują dobrze.

No ale...
nie mam zamiaru nikogo przekonywać ani namawiać ;) Z maszynami tak jak z autami - jeden woli Passata, drugi Volvo, trzeci Octavię z salonu ;) Co kto lubi, ważne żeby jemu pasowało.

pozdrowienia,
Tomek
P.H.U. Szczepan

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
ja tam się sparzyłem 2 razy na UNI TROOLU 1 na podnośniku DUNLOPA jak patrzyłem niedawno na targach to wszystkie te podnośniki chińskie jednakowe tylko kolory inne ,I NIGDY WIĘCEJ SZAISU NA FIRMIE

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
witam panowie zamierzam kupic wyważarkę i montazownice tylko musi byc nowa nie moge niestety kupić coś starszego renomowanej firmy do remonty co myślicie o tych sprzetach? Nie duzy budzet mam jakos 15/18tys na wszystko.
wywazarka:
- Beissbarth MT826 DT
-Wyważarka TROLL 2351 L (FL)
-Wyważarka kół Bosch WBE 4435 S10
Montażownica:
- Bosch montażownica opon TCE 4435 1
-Montażownica Troll Janka K
Macie jakieś propozycje?

Punktów
1
Te 15 - 18 tys to trochę za mały budżet na maszyny które wymieniłeś.
Za tyle kupisz albo wywazarke albo montazownice. W takiej cenie komplet to raczej tylko chinola w takiej konfiguracji że monterka z przystawka a wywazarka z bajerami.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
jordan zadzwoń do tego gościa Pan PAWEŁ to ci doradzi jaki sprzęt 607338980

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Sicam Falco Evo 624s (z przystawka). Robi robotę.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
SICAM dobre maszyny bo mam ale serwis to zajebiście drogi ścina z nóg od lat produkkuja

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Fakt, cena części potrafi zabić, ale w porównaniu ilości awarii do Janki z unitrola to chyba Janka więcej kasy zjadła.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
UNITROL to już całkowita porażka pozbyłem się tego z warsztatu całkowicie to już chyba lepiej jakiegoś lepszego chinola kupić albo naitańszego włocha

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
hamer, a ja prawie kupiłem wszystko z unitrola bo myślałem że polskie to dobre, aż tak naprawdę z trolem jest źle? aż tak?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Wywazarki spoko. Montazownice średnie.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
wyważ se koło i przestaw o 180% nie ruszając wałka i zobaczysz tolerancja tych maszyn to 20-30g nigdy za pierwszym razem nie wyważyłem koła a już cięzarówke to kręciłem ze 20 razy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Mam dwie wywazarki unitrola i mogę wywazyc koło na jednej, zdjąć i założyć na drugą i różnice wychodzą w pojedynczych gramach.
Fakt ta starsza gdy są wagi powyżej 100g potrafi się zamieszać.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
sprawdz na innej maszynie takiej lepszej cemb focus mondolfo ferro corghi to się zdziwisz

Do góry Bottom