• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki interfejs do osobówek.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Podepnę się pod temat. Czy autel DS808ts ma obsługę SWG? Stoję przed zakupem testera i jeżeli autel nie ogarnia tego swg to jest to sprzęt na dzisiaj jak najbardziej Ok ale nie przyszłościowy.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
To wgryź się w opis nowej normy euro 6 d . Według niej słupek musi wytrzymać 160 tys. km a później może go trafić szlak . To nie producenci samochodów ten szajs uprawiają tylko na siłę uszczęśliwiająca nas unia europejska . Dlaczego z Europy wycofało się infinity oraz mitsubischi i ponoć kolejna marka już o tym myśli ?? Myślałem ze Korwin to oszołom , ale teraz myślę że próbował coś powiedzieć o czym jak by powiedział głośno to by go odszczepili .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Czyli realnie problem zacznie się za 2-3 lata jak się gwarancje pokończą.

W usa jest np. prawo, że na własny użytek można sobie podłączać chińskie podróbki do sprzętów rolniczych i budowlanych, wiec sgw w czymś takim tam nie przejdzie... z samochodami muszę poczytać. Oczywiście w EU po staremu, chcesz coś to płać. Jest to już zwykłe wyłudzenie, bo ogranicza to prawo własności po okresie gwarancji np.

Zapewne ktoś się znajdzie, kto zaskarży to do euro kochłozu...

Zobaczymy...
Automatyczne połączenie postów:

Edit :

W usa zalogowanie się do systemu to koszt 50 usd - max 5 mechanikow i pięć urządzeń , każdy nastepny to ksozt 2 usd...

Także ten...

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
W samochodach w USA sgw też jest wiem bo mam kumpla w stanach co robi fca jak ja .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jest jest, tylko koszta sa zdecydowanie śmieszne w porównaniu do Europy...

bystry_b

Bywalec
Punktów
9
Jako założyciel tematu już wiem że najlepiej na tą chwilę kupić launcha. Posłuży któryś rok, a później trzeba będzie przebranżowić się na coś innego bo zakup sprzętu za kilkadziesiat tysięcy plus do tego abonamenty u producentów aut sprawi, że mało który warsztat będzie robił wszystkie marki lub będzie musiał być na tyle duzy by w ciągu dnia przerobić kilka- kilkanaście aut. Osoby takie jak ja, ktore robia po godzinach, nie mając na podwórku kolejki aut nie mają szans iść tak grubo. Poprostu będzie to nie opłacalne. No chyba ze stawka za roboczogodzinę z komputerem w reku wzrośnie.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Tylko wykupienie abonamentu rocznego ma sens . Wykupienie dostępu jednorazowego np. na peugeota kosztuje 40 euro netto . Serwis robi wpięcie za 150 zł . Konkurowanie z aso jeśli chodzi o okazjonalne podłączenie pod kompa jest nie wykonalne chyba ze będziesz dopłacał do interesu .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Prawdziwe SGW ma Launch , Texa oraz Bosch . Reszta typu Autel , g-scan itd. wykorzystują protokół passthru i by robić samochody z sgw musisz u producenta marki wykupić abonament/dostęp i nie używasz programowania np.: g-scan tylko robisz robotę przez witrynę np.: FCA .
Więc płacenia 16 tys. zł za g-scan przestało mieć sens bo byle chińską głowice z protokołem passthru można kupić za 2000 zł i zrobi to samo .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom