lukash.miciek
Początkujący
- Punktów
- 0
Korzystałem z OBD Auto Doctor i było to bardzo dobrej jakości.
Ostatnia edycja:
Aktywuje wszystko z tej listy która wymieniłeś. Testowałem tylko scn na xdiagu ogarnia . Robiłem update 7g tronic softu online ogarnął.Aktywujesz tylko xdiaga i DZ? Czy może też Prodiaga, Xpro5, ADS PRO? Masz może info czy na którymś z programów scn mercedesa chodzi? I ogólnie na którym funkcje online chodzą najlepiej?
Na mucar z Dz działa scn mb co do pracy bardzo powolny ale robotę robi w mb BMWAktywujesz tylko xdiaga i DZ? Czy może też Prodiaga, Xpro5, ADS PRO? Masz może info czy na którymś z programów scn mercedesa chodzi? I ogólnie na którym funkcje online chodzą najlepiej?
Mucara kostka to wolna , jak już kupować to xdiaga spiętego z dbscar7,ediag plus,td2.Na mucar z Dz działa scn mb co do pracy bardzo powolny ale robotę robi w mb BMW
Jestem pewien że scn działa w xdiagu. W Dz trzeba przetestować.Obecnie używam ProDiaga ale dwa dni temu aktualizacje mi się skończyło. Jakiś miesiąc temu ani Prodiag ani DZ nie robiło scn mercedesa. I ogólnie ze wszystkimi funkcjami online był problem. Wiem, że obecnie online na DZ funkcjonuje, kolega pare dni temu flashował ecu w BMW, ale czy jesteś w 100% pewien, że na DZ SCN MB działa?
Działają ma też ochronę komponentu, ale vcds to nie jest nie poprowadzi za rękę gdzie i co kliknąć trzeba używać głowyA możesz jeszcze powiedzieć czy w xdiagu guided function/funkcje prowadzone w vw działają? Jak tak to bym kupil

Ochrona komponentu ściągasz z nowej części. Całą resztę prowadzi za rękę ,renault, Volvo , honda ,toyotę a grupę vw wybierasz sobie po kolei co chcesz . Najważniejszego nie napisałem ,nowsza grupę vw robi elegancko a to w starszych jest więcej zabawy bo nie ma pomocnika kodowania.Hmm teraz trochę jestem zdezorientowany.. Przecież ogólne launch tak jak odis prowadzi za rękęA vcds nie.. I największy szok ochrona komponentu????????????????
Tutaj zrobisz też online bez problemu .No do tej pory z ochroną komponentu miałem tylko do czynienia przy używanych częciach vag i robiłem geko online..
Bo ja podchodzę uczciwie , nie oszukuje , jeśli coś komuś nie pasuje to mi odsyła i temat załatwiony.Ja jestem zadowolony ,i polecam ,narazie wszystko działa
Jest pełna do diagzone można dokupić immo ,sgw . A do xdiaga można dokupić HD . Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę. Jakbym miał na czym przetestować ochronę komponentu to bym to zrobił, najważniejsze jest też jaka masz głowice jak starego trupa bez canfd to online na tym nie pójdzie . Nikogo w błąd nie wprowadzam dostaje także informacje od dewelopera.Spoko nie każdy jest "alfą i omegą". Ale z tą ochroną komponentu, to wprowadzanie ludzi w błąd. Hmm... Licencje?? Czy pełną?? I Ty i ja dobrze wiemy, że w klonach Launcha nie ma czegoś takiego jak pełna licencja. Kupujesz program na rok lub dwa i masz. Nie ma jakiś tańszych i droższych pełnych licencji.
Może i robiłeś kiedyś SCN, mam nadzieje, że chodzi Ci o "AUTO" SCN online bo mi jeszcze jakiś tydzień temu(jak i z 3 i 2 tyg. temu) wyświetlało tylko LOGIN NIEUDANY. Więc od jakiś 3 tyg na pewno nie działa.
I akurat w xdiagu funkcje prowadzone wkur wiają mocno.. Z dwa razy zadziała a potem znowu ściąga paczke z neta, tak jakby jej na urządzeniu nigdy nie było..
Po za tym każdego z klonów tj. X-diag, DZ, Xpro5, Prodiag warto sobie przetestować i dobrać pod siebie.. Ogólnie na pewno DZ i X-diag są w ...uj watrę swojej ceny a wręcz są za tanie jak na możliwości i pokrycie.