• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki podnośnik?

Tomosz

Gaduła
Punktów
14
Miasto
Szczecin
Bylem u was w firmie rozmawiałem i trochę wkurzające jest ze trzeba biegać i blokady zwalniać na kolumnach ręcznie. Zastanawiam się na L220 tyle że zastanawia mnie rozstaw łap. I fragment opisu. Przed zakupem podnośnika koniecznie sprawdź lokalizację punktów podparcia w pojazdach, które chcesz obsługiwać.
Nie kupuj tych klamotów od phuszczepan. Sąsiad kupił podnośnik pół roku temu i już mu coś strzela.. z resztą zapytaj o mase podnośnika..
Btw. Ciekawe kiedy komuś spadnie samochod na głowę bo na bank on nie ma udźwigu 4tony :D

WERTHER 300s - czy ktoś ma doswiadczenie - dzieki za info - z powazaniem Panowie .
Racja 300s to porządna śruba. Nizej zdjecia u wójka :)
Ja osobiście mam werther 214b, jak coś to mogę Ci napisać na priv gdzie ja kupilem w dobrej cenie.

Załączniki

• 20190509_140637.jpg
    20190509_140637.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 49
  • 20190509_140624.jpg
    20190509_140624.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Bylem u was w firmie rozmawiałem i trochę wkurzające jest ze trzeba biegać i blokady zwalniać na kolumnach ręcznie. Zastanawiam się na L220 tyle że zastanawia mnie rozstaw łap. I fragment opisu. Przed zakupem podnośnika koniecznie sprawdź lokalizację punktów podparcia w pojazdach, które chcesz obsługiwać.

Cześć,

L-220 jest to podnośnik o udźwigu 4t do aut osobowych i mniejszych dostawczych typu VW T5, Renault Trafic itp.

Natomiast jeżeli chodzi o lokalizację punktów podparcia - chodzi o to, że nie ma możliwości, aby bezpiecznie podnieść busy tj. Renault Master czy Mercedes Sprinter.

Nie kupuj tych klamotów od phuszczepan. Sąsiad kupił podnośnik pół roku temu i już mu coś strzela.. z resztą zapytaj o mase podnośnika..
Btw. Ciekawe kiedy komuś spadnie samochod na głowę bo na bank on nie ma udźwigu 4tony :D

Po pierwsze - dlaczego uważasz że podnośnik nie ma 4 ton udźwigu? Po czym to stwierdziłeś? :)
Co do sąsiada - jeżeli coś mu strzela (a ciężko tak na odległość określić co może strzelać), bardzo prosimy o kontakt z naszym Działem Serwisu. Podaję kontakt poniżej:
- tel 815657171 wew. 12

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Rozumiemd.dziś stałem się szczęśliwym.posiadaczem L-220 zobaczymy nie dopytałem o montaż bo narazie jeszcze muszę posadzkę skuć zrobić wylewkę.

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Montowałem już kilka podnośników od Szczepana i szczerze mówiąc stosunek ceny do jakości jest zdecydowanie po stronie klienta na +

4t to chyba tylko na odbiorach dozoru (UDT) podnoszę i nigdy to nie wygląda przyjemnie
Nawet na markowych za 5x większa kase

Raczej bym się martwił betonami w warsztatach

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Montowałem już kilka podnośników od Szczepana i szczerze mówiąc stosunek ceny do jakości jest zdecydowanie po stronie klienta na +

4t to chyba tylko na odbiorach dozoru (UDT) podnoszę i nigdy to nie wygląda przyjemnie
Nawet na markowych za 5x większa kase

Raczej bym się martwił betonami w warsztatach

Do osobówek, rzadziej busów czy suvów co mi polecisz?
Zastanawiam się nad Nussbaum HF 3S 3T albo 3,5T no i Stenhoj Maestro 2.32f.
Teraz pracuje na maha econ 3 3t

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
A myśleliście o Polskich podnośnikach carlift Z OSTROWA wielkopolskiego

Ostatnia edycja:

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Drugą dużą firmą, która ogłosiła upadłość jest firma Carlift, mająca swoją siedzibę przy ulicy Kamiennej w Ostrowie Wielkopolskim. W szczytowych momentach firma zatrudniała około 100 osób.
Firma Car- Lift problemy z płynnością finansową ma już od kilku lat.
Obecnie majątek firmy jest wyprzedawany przez Syndyka.
Cytowane z artykułu internetowego
https://infostrow.pl/wiadomosci/2-duze-firmy-z-ostrowa-koncza-dzialalnosc/cid,86385,a

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
SUWrzeszów. W niedalekiej przyszłości muszę wybrać podnośniki. potrzebuję podnośnik 5 tonowy do dużych busów najlepiej hydrauliczny. Myślałem o Nussbaum Power Lift HL 2.50 NT DG albo STENHOJ MAESTRO 2.50 FL 2.

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Hydraulika z nussbauma bym nie brał ale śrubę zdecydowanie polecam
Łamane ramiona jak tylko masz kasę to mega sprawa i wygoda w pracy
Jeśli ma być tylko do busów są też podnośniki czeskie AMI mega proste jak spłuczka w kiblu i tu nie przesadzam tak to działa

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Nie wiedziałem szkoda bo my Polacy wolimy chińszczyzne zamiast dobrego towaru ,to dziadostwo z chin niszczy wszystko a u nas się łyka wszystko jak pelikan

Grześbyd

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
Bez przesady.
Wszyscy korzystamy z chińskiego towaru. Firma z Ostrowa to od lat była źle zarządzana. Zamawiales towar i czekałem pół roku. Straszenie komuną tam zalatywało. To musiało upaść.
Z tą jakością podnośników z Ostrowa też bez jaj . Dobra konstrukcja ale przestarzała. Te nowsze ok bez łańcucha dużo lepsze ale cena też inna.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
SUWrzeszów Dużo ludzi chwali nussbauma część odradza. Łamane łapy sprawa genialna akurat pracuję na takim śrubowym. Najbardziej irytuje żółwie tempo śrubówki. Kto robił na hydraulicznym ten wie o czym mówię. Co sądzisz o stenhoju?

Grześbyd

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
Super podnośnik 5t jest Consul.
Bosh też go sprzedawał. Ale cena ok 40tys.zl za jakość się płaci.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Grześbyd nie wszyscy akurat miałem taki chiński 7 lat i na złom nigdy więcej tego badziewia bez przerwy się tam coś piepszyło a to nie równo podnośi a to nie opada do końca itp .

Grześbyd

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
Grześbyd nie wszyscy akurat miałem taki chiński 7 lat i na złom nigdy więcej tego badziewia bez przerwy się tam coś piepszyło a to nie równo podnośi a to nie opada do końca itp .
Hamer chodzi mi bardziej ogólnie o chińskie rzeczy; telefony,telewizory itp masa sprzętu jest z chin.

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Do góry Bottom