• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Zawsze mnie wkur..asz a teraz co ci sie stało. Mercedes sprinter potrzebuje bazy przekaźników do przelaczania miedzy pinami w okraglym gnieździe. Te bazy maja wow delphi starka np. Na obd2 juz nie potrzeba tego.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
I vice versa. Czasami można porozmawiać jak ludzie.
Czyli wszędzie tam gdzie jest przejsciówka te kostki nie działają jak rozumiem ?

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Jakie kostki? W gnieździe obd masz K line L line can low i high. W gniazdach dedykowanych np sprinter ,masz ecu inny pin inny pin abs itp itd.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Rozumiem ze trzeba się przełączać manualnie po kablachwili i wtedy ruszy ?

Inne busy z Europy normalnie latają rozumiem ? Iveco craftery mastery itp ?

cesio

Początkujący
Punktów
0
a co wybrać między

delphi oryginalny a Autel MS908S PRO a launch X-431 ???

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Ja mam launcha x-431 pro v3.0. zakupiłem w ubiegłym roku końcem października i za żadne skarby nie chce słyszeć o tym gównie nie polecam . Serwis launcha gwarantują Ci pomoc we wszystkim a tak naprawdę nic nie wiedzą z czym bym nie zadzwonił do nich to nic nie wiedzą może to może tamto. A ten zryty tłumacz to można się nieźle wkurzyć. Niby marek tyle ma obsługiwać ze ho ho. tablet ma małą pojemność dysku po pierwszym miesiącu jak zrobiłem aktualizacje wszystkich marek to brakło miejsca na dysku. Dzwonie do serwisu launcha i pytam Panie po miesiącu aktualizacji brakło miejsca na tablecie, Co teraz ? odp. Musi pan usunąć wszystkie aktualizacje i zauktalizować tylko te które Pan robi. Pytam Co takiego?? A co będzie za pół roku gdzie aktualizacje pomieszczę ?? Odp- starczy Panu na wybrane marki
Pytam czy można zamontować jakąś kartę pamięci
odp-I tak na kartę nie będzie można aktualizacji zainstalować bo automatycznie są instalowane tylko na pamieć tabletu. Także patrzcie za czymś innym Launcha nie bierzcie nawet pod uwagę.
Zresztą musi mieć cały czas dostęp do internetu. Pojechałem do wujka merca podpiąć to miałem problem bo wyszła aktualizacja i nie poszedł dalej a nie miałem telefonu przy sobie żeby neta udostępnić.

cesio

Początkujący
Punktów
0
Autel ma 64 GB ciekawe jak tam z aktualizacjami wszystkimi

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Jeśli masz problem z językiem angielskim co mnie dziwi w tych czasach i liczysz ze coś cię będzie za rękę prowadzić to w ogóle sobie odpuść chińskie sprzęty. Ja mam 908s pro i zależało mi głównie na dostępności funkcji adaptacji.

cesio

Początkujący
Punktów
0
A jak z aktualizacjami jak zrobisz wszystkie aktualizacje to pamięć pusta

Jeśli masz problem z językiem angielskim co mnie dziwi w tych czasach i liczysz ze coś cię będzie za rękę prowadzić to w ogóle sobie odpuść chińskie sprzęty. Ja mam 908s pro i zależało mi głównie na dostępności funkcji adaptacji.
A jak możesz zrobić aktualizacje wszystkich aut czy tak jak kolega wcześniej pisał ze w swoim launch nie da rady zrobić bo za mało pamięci jest

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Mam go od miesiąca i pobrałem wszystkie dostępne aktualizacje nie wiem co będzie dalej ale autel wypuścił na stany jakaś nowsza wersje z większa pamięcią wiec może tez coś jest na rzeczy znajomy ma już ponad rok i nic nie wspominał o takich problemach

cesio

Początkujący
Punktów
0
Mam go od miesiąca i pobrałem wszystkie dostępne aktualizacje nie wiem co będzie dalej ale autel wypuścił na stany jakaś nowsza wersje z większa pamięcią wiec może tez coś jest na rzeczy znajomy ma już ponad rok i nic nie wspominał o takich problemach
jaką pamięć można podłączyć do urządzenia ??? i czy można ściągać aktualizacje na tą kartę

i jak z aktualizacjami ponoć po upływie okresu darmoweg nadal można dalej ściągać to prawda ???? ile kosztuje kolejny rok aktualizacji ???

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Fazior ttzeba znac języki to raz a dwa z softu wywala sie kupe marek nieuzytecznych np po co mi indyjskie autokary itp. Wtedy soft polowe mniejszy. A jak już wywalisz soft z jezykami na markę i zostawisz angielski to będzie cacy.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Jak po upływie darmowego możesz dalej ściągać? to po co w ogóle byłby abonamet? Dopóki masz abonament - u mnie na 2 lata to możesz pobierać. Jak mina 2 lata to wykupujemy znów dostęp do aktualizacji około 4 tysi

Do góry Bottom