• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Co polecicie do 5 tys?
Głównie europejskie i Korea, Ameryka i Japonia rzadko i tylko w najbardziej podstawowym zakresie.
Odczyt błędów, kasowanie, parametry, podstawowe kodowanie wtrysku czy kasowanie adaptacji. Jak jakiegoś samochodu nie ogarnie to trudno. Na adapterach do starszych mi nie zależy.
Najbardziej podoba mi się autel ds808( z Ali z oficjalnego sklepu kosztuje miskę ryżu), drugi typ to launch x431 pro mini, taka sama historia.
Jak to jest z legalnością takiego sprzętu kupionego w Chinach z oficjalnego sklepu? Dobrze mi się wydaje, że jest tak samo legalne jak z polskiej dystrybucji?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Co polecicie do 5 tys?
Głównie europejskie i Korea, Ameryka i Japonia rzadko i tylko w najbardziej podstawowym zakresie.
Odczyt błędów, kasowanie, parametry, podstawowe kodowanie wtrysku czy kasowanie adaptacji. Jak jakiegoś samochodu nie ogarnie to trudno. Na adapterach do starszych mi nie zależy.
Najbardziej podoba mi się autel ds808( z Ali z oficjalnego sklepu kosztuje miskę ryżu), drugi typ to launch x431 pro mini, taka sama historia.
Jak to jest z legalnością takiego sprzętu kupionego w Chinach z oficjalnego sklepu? Dobrze mi się wydaje, że jest tak samo legalne jak z polskiej dystrybucji?
To Ci się źle wydaje , wpierw musisz to zgłosić w celnym i pomyśl co nastąpi.

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Nie zgodzę się ze na cle będzie problem.
Jeżeli kupisz LUNCH z oficjalnej globalnej dystrybucji (nie mówimy tu o podróbkach sprzętu) to masz legalny sprzęt z aktualizacją (najczęściej 2 letnią w Polsce 1 rok)
Z tego Co się orientuję to Lunch ma też magazyny w europie np Czechy Hiszpania więc problem cła odpada
Nawet jak byś ściągał bezpośrednio z chin też nie ma problemu jeżeli kupujesz oryginał
To jest tak samo jak byś kupił xiaomi telefon bezpośrednio w chinach a nie w polskim salonie będziesz musiał zapłacić cło a wtedy cena już nie będzie taka atrakcyjna
Minus jest taki,że nie dostaniesz FV i nie będziesz miał europejskiej gwarancji
Na chwile obecną jest to najbardziej opłacalny sprzęt stosunek możliwości do ceny którym można robić nowe samochody
Porównując to co sprzedają na czarnym rynku lunch typu easy diag 2.0 -3.0 i inne golo to jest zupełnie inny sprzęt
Nie ma problemów z komunikacją ze starszymi samochodami czy iveco
Robi co ma na liście
To nie są te same urządzenia mają w środku inne bebechy tamte to nic innego jak Lunch mini zmuszone aby działały na oprogramowaniu do pro
Zresztą to co oglądasz to też nie jest wersja pro tylko "v" głowica jest taka sama tylko soft różni się kilkoma resetami
Ale ja do pro bym nie dopłacił bo ich nie ma w promocji

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Co polecicie do 5 tys?

Mam launcha legalnego do sprzedania

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Zacytowałeś mój post to Ci odpisałem, że kupiłem launch x431 pro mini

Zakret

Nowy
Punktów
0
Witam

Jaki polecicie interfejs diagnostyczny do 2000 zł i programator do 2000 zł (Car prog spoko ?)
samochody do obsługi , wszystkie od 2006 roku :

Fiat Ducato
silniki 2.2 2.3 3.0
Citroen Jumper 2.2 2.3 3.0
Peugeot Boxer 2.2 2.3 3.0
Renault Master dCi 110 dCi 125 dCi 135 dCi 165
Iveco daily 2.3 i 3.0

Zależy mi głownie na wypalaniu dpf i prostej diagnostyce

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Diagbox, clip, i ten trzeci do fiata zapomniałem nazwy. Pewnie ktoś zaraz podrzuci. A do czego Ci programator to nie wiem? Chyba że zamierzasz te dpfy usuwać, ale to daleka droga od diagnostyki...

Zakret

Nowy
Punktów
0
Diagbox, clip, i ten trzeci do fiata zapomniałem nazwy. Pewnie ktoś zaraz podrzuci. A do czego Ci programator to nie wiem? Chyba że zamierzasz te dpfy usuwać, ale to daleka droga od diagnostyki...

Diagbox clip MES FES

we wszystkich 3 jest opcja wypalanie dpf ??

dpf nie chce usuwać :)

Dziękuję za zainteresowanie moja sprawa :) jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje z góry dziękuję za informacje

andrzej0421

Gaduła
Punktów
24
Miasto
Gdów
A Autocom by mu nie wystarczył?
Do czego kolego potrzebujesz programator bo nie napisałeś?

andrzej0421

Gaduła
Punktów
24
Miasto
Gdów
Bardzo nieładnie kręcić liczniki. Św. Mikołaj wszystko widzi!
Mogę Ci sprzedać Delphi składany przez więźniów politycznych.

cesio

Początkujący
Punktów
0
witam
chciałbym zakupić tester diagnostyczny
obecnie mam MaxiEcu ale słaby jest

chce kupić coś lepszego uniwersalny, żeby miał obsługę wypalania dpf, adaptacje itp. który będzie najlepszy z wymienionych
myślałem nad FOXWELL GT90, LAUNCH X431 PRO 4, HTOOL H6 PRO, AUTOXSCAN RS920

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ja polecam ten : 8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg :D robi wszystko i we wszystkim...:D ma czytelny interfejs, po polsku i manualną obsługę...tak, że każdy jełop jest w stanie ogarnąć...:rolleyes::D

ps. ciekawe ile będzie jeszcze pytań w stylu co kupić...przecież już wszystko jest w tym temacie opisane- wystarczy poczytać...:rolleyes:

Adam autoscan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konskie
Do góry Bottom