• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Niestety mam delphi i rezygnuje z niego nie łączy się z niektórymi autami . Znajomy gdzieś coś słyszał i polecał mi MaxiDiag MD808 PRO w tej cenie , możecie coś powiedzieć o tym diagnoskopie co to robi a czego nie, czy to będzie łączyć się z nowymi autami . Nie chciał bym wydać kasę a okaże się że to robi tyle co chinol za 50 zł .
Chłopie masz pirata to się nie dziw że nie łączy się Tobie z autami.

Autostyl

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Sam interfejs to oryginał autocom kupiłem od gościa co wymieniał na nowszy a on raczej nie miał pirata bo to zbyt poważna firma , tylko niestety oprogramowanie mam pirata bo to już kosztowało . Mój łączy się praktycznie z większością aut , osobowe , dostawcze i ciężarowe . Mam kolegę który pracuje w serwisie w Niemcach ma dokładnie taki sam interfejs jak ja tylko ze on ma oryginalne oprogramowanie Wurth niestety po Niemiecku . Obydwa łączą się dokładnie tak samo . Tak jak moje pytanie brzmiało nie interesuje mnie żaden interfejs do laptopa , szukam diagnoskopa bo nie chcę się wszędzie włóczyć z kablami i laptopem to nie ten wiek a po drugie starta czasu na rozwijanie i podłączanie . Rozważam też tableta i interfejs bezprzewodowy . Macie coś do 1500 zł musi być nowe a nie zajechane dziadostwo i oczywiście oryginalne .

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
487
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Za takie pieniądze niczego oryginalnego nie kupisz - oczywiście mówię o sprzęcie, który cokolwiek potrafi zrobić z autach.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
W tej branży więcej wydaje się na aktualizacje...
Ale on chce kupić tanio dobrze i później kasować za połączenia ludzi po 100zl :). Chłopie prowadzisz warsztat? Jak tak to inwestuj gruby hajs inaczej zmień branżę. Life is brutal. Też chce kupić legalny sprzęt za 2tys co robi wszystko jest legalny i do tego kasować ludzi za podłączenie pod komputer hehe

Kup maxidiag

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Nie łączy się bo masz chińskiego śmiecia, jakbys miał org to byś wiedział dopiero co to znaczy i nieszukalbys kolejnego syfu za 1500

Autostyl

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Nie łączy się bo masz chińskiego śmiecia, jakbys miał org to byś wiedział dopiero co to znaczy i nieszukalbys kolejnego syfu za 1500

Czy ja piszę po chińsku że tutaj na tym forum nikt nie rozumie . Mój autocom jest oryginalny i łączy się na pewno z większą ilością aut niż wasze texy , bosche , czy inne wynalaski z abonamentem za grube pieniądze . Poszukuje coś w tym stylu co autocom ale w stylu diagnoskopa lub tabletu . Ma być mobilne małe i podręczne i oczywiście po Polsku . Jest tutaj ktoś kto ma wiedzę i zaproponuje coś sensownego . Po prostu nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto i tyle .

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Niestety mam delphi i rezygnuje z niego nie łączy się z niektórymi autami . Znajomy gdzieś coś słyszał i polecał mi MaxiDiag MD808 PRO w tej cenie , możecie coś powiedzieć o tym diagnoskopie co to robi a czego nie, czy to będzie łączyć się z nowymi autami . Nie chciał bym wydać kasę a okaże się że to robi tyle co chinol za 50 zł .
Jeśli to nie jest oryginał to niestety ale ma prawo się nie łączyć ze wszystkimy autami co ma w spisie. Mam podobny dylemat co ty a budżet większy o jedno zero i dalej nie wiem co kupić. Ten vscan co wysłałeś to robi tylko VAG grupę plus eobd a to jest praktycznie nic

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz

Do sprzętu który zaproponował WOODOO jest pomoc techniczna niestety dodatkowo płatna ;)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Czy ja piszę po chińsku że tutaj na tym forum nikt nie rozumie . Mój autocom jest oryginalny i łączy się na pewno z większą ilością aut niż wasze texy , bosche , czy inne wynalaski z abonamentem za grube pieniądze . Poszukuje coś w tym stylu co autocom ale w stylu diagnoskopa lub tabletu . Ma być mobilne małe i podręczne i oczywiście po Polsku . Jest tutaj ktoś kto ma wiedzę i zaproponuje coś sensownego . Po prostu nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto i tyle .
Masz orginalną głowicę autocom ( o ile 100 % orginalną bo ten ktoś mógł zaczynać od lewizny) i pirata program jak piszesz . Nikt Ci tu niczego nie stworzy w twoich pieniądzach . Oryginały kosztują .

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ja wiem ,ja wiem! Kup taki na jaki Cię stać !;) za 1500 masz sporo do wyboru :confused:

sam tablet kosztuje z tysiaka albo nawet dwa :eek:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
A co do bezprzewodowego dostępu bluetooth to nie jest wiarygodny , wi-fi ujdzie a najpewniejszy kabel .

andrzej0421

Gaduła
Punktów
24
Miasto
Gdów
tablet+ ELM327 bt+ EOBD Facile z licencją plus.
Jest tablet, interfejs bezprzewodowy, nowy, legalny i do 1500PLN.
Macie pomysł na inny zestaw który spełni te wszystkie wymagania?

andrzej0421

Gaduła
Punktów
24
Miasto
Gdów
Taki skromny secik teoretycznie powinien połączyć się z każdym silnikiem diesla po 2004 i benzyna po 2001. Odczytać, kasować błędy i ramki, odczytywać wartości mierzone robić z nich wykresy i je zapisywać.

Do góry Bottom