• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jakich firm montujecie klocki / tarcze ??

Marasam93

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Zawsze wkladam ATE
E60 i e39, nie gną sie jak inne przy ostrzejszej jezdzie. Nie trzeba sie z nimi obchodzic jak z jajkiem, wystarczy lekkie dotarcie

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
i TU pierwszy raz sie mylisz kolega wyzej opowiadał ze tarcze brejk sa superrrrr;)

i z jaką lekkością sie je zakłada :D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Byle by były malowane proszkowo, zdecydowanie dłużej żyją.

Ate srate - power disc + klocki ATE do tego (naturalnie nie ceramiczne ) 7 tys km :D przednie.

Dziękuje, dobranoc.

Dla maruderów - tłoczki nie są zablokowane, prowadnice nasmarowane i chodzą lekko, jarzma czyste i same mocowanie klocka nasmarowane ! :D

A6 C6 2.7 tdi ośka.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Kupilem z ciekawosci klocki ham Daco koszt 75 zl plus k.w,75 zl komplet,czyli przod i tyl,rewelacyjne,swietnie wspolpracuja z tarczami ATE,nie piszcza,nie pyla,jestem zaskoczony,auto swietnie wytraca predkosc podczas hamowania,podczas mycia felg wogole nie wyplywa okladzinowy pyl,polecam,uzytkuje je od ponad roku w W210.

CITO

Gaduła
Punktów
12
Kupilem z ciekawosci klocki ham Daco koszt 75 zl plus k.w,75 zl komplet,czyli przod i tyl,rewelacyjne,swietnie wspolpracuja z tarczami ATE,nie piszcza,nie pyla,jestem zaskoczony,auto swietnie wytraca predkosc podczas hamowania,podczas mycia felg wogole nie wyplywa okladzinowy pyl,polecam,uzytkuje je od ponad roku w W210.

Ondraszek to jest to samo W210 co ze stycznia 2018, bo taki sam post napisałeś. Bo jak to ten sam to jakoś na tych DACO za wiele nie pobiegałeś. ;););)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Nie,nie ,te klocki siedzą w aucie jeszcze,drugi raz po tamtym czasie nie wymieniałem,jestem zaskoczony,naturalnie tarcz DACO bym nie kupił,zresztą nie kupiłbym tarcz innych jak ATE bądż Brembo ewentualnie Zimmermana.TRW kupione na tył okazują się zbyt ,,miękkie,,b.szybko się zuzywają,a reszta to tylko pakowacze raczej.Mikody kupił mój brat do W203,163 KM,do takich dosyć mocnych aut się nie nadają,Steinhoffy podejrzewam też.Natomiast z przodu mam ATE wentylowane ,siedzą od nowości,błyszczą się jak lustro,już wytrzymały 320 tyś km i jeszcze nie wymagają wymiany,TRW z tyłu szybko dostały bruzd,chociaż klocki zamontowałem nowe,też TRW.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
najlepsze są te brazylijskie
mniejsza z jakością
pudła plastikowe mają najlepsze ...w każdym bądź razie :)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
to nawet z Brazyli klocki przysyłają do Pordlandi '' koniec swiata''

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Wlasnie powiedz jak te mikody spisuja sie, kiedys byly w harcie ale zamontowalem tylko 2 sztuki i jak z jakoscia to nie mam pojecia

Do góry Bottom