• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
mnie moja C5 dała gazowo w kość to już 3 sterownik tzn. Agis teraz spala na poziomie 1l wiecej LPG niż PB a na dodatek nie ma błędów katalizatorów . Jako ze zajmuje sie elektroniką to mogę powiedzieć że Agis ma najszybszy procesor ,który jest spokojnie ogarnia może 6 cylindrów . Stag ma znaną mi ATmega 64 , bardzo dobry procesor ale odrobine moim zdaniem za wolny .

gregor.os

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sobótka
Witam wszystkich
A jaka instalacje polecacie do forda mondeo 2.0 16v zettek?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ag s / lpgtech teraz na topie , wtryski hana , dobty reduktor

Rapid v6

Początkujący
Punktów
0
Stag...lpgtech...KME Nevo, reduktor np: Zavoli , Listwa Hana...Dobry Montaż i powinno śmigać....:)

RafalMechanik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
www.konwers.pl
Sterownik prawie każdej firmy można ustawić tak by samochód dobrze jeździł... ale zdecydowanie polecam sterowniki firmy STAG. Firma dobrze prosperuje, rozwija się. Nie ma problemu ze znalezieniem gazownika, który ustawi gaz w takim aucie, są częste aktualizacje oprogramowania. Przy innych sterownikach są różne problemy - zajedziesz do gazownika a on nie ma interfejsu lub nie umie się nim posłużyć. STAG to standard.

Panowie jestem tu od nie dawna ...ale zakładam instalacje już od Dłuższego czasu i jeśli mogę Poradzić to Polecam Staga 300 lub Staga 4..do tego Listwa valtek 3 omowa i Będzie Śmigać :)

Zamiast Valtek jak ma być tanio polecam OMVL REG - o wiele dłużej trzymają parametry.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no tu bym dyskutował czy tak dowolny ale OK stag zdobył rynek i się go trzyma mocno . Jak pisałem mocno przereklamowany ja w swoim C5 3v6 mam agisa i mogę stwierdzić ze jest to najszybszy sterownik na rynku a od szybkosci sterownika zalezy precyzja podawania LPG

RafalMechanik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
www.konwers.pl
no tu bym dyskutował czy tak dowolny ale OK stag zdobył rynek i się go trzyma mocno . Jak pisałem mocno przereklamowany ja w swoim C5 3v6 mam agisa i mogę stwierdzić ze jest to najszybszy sterownik na rynku a od szybkosci sterownika zalezy precyzja podawania LPG

inaczej, prawie każdy i prawie dobrze będzie działać pod warunkiem dobrania komponentów właściwych. Nie do wszystkich aut trzeba dawać STAG 300 Premium, żeby jeździły poprawnie na gazie. Dawanie czasami zbyt dobrych komponentów sprawia że instalacja jest nieopłacalna.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wszystko zależy czego sie oczekuje od instalacji LPG , kiedyś była śrubka i tez było

RafalMechanik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
www.konwers.pl
Wszystko zależy czego sie oczekuje od instalacji LPG , kiedyś była śrubka i tez było

nie porównuj śrubki do prymitywnej sekwencji. Prymitywna sekwencja, z wydajnym reduktorem i RÓWNO dającymi wydatek wtryskiwaczami potrafi pracować poprawnie, śrubka nie. Sterownik to naprawdę jedna z ostatnich rzeczy, które mogą popsuć samochód (mówimy o typowym aucie).
Najgorszy komputer z dobrym wtryskiem spali mniej niż najlepszy komputer z badziewnymi rozkalibrowanymi Valtekami.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ta , tylko weź AFR i zobacz jak to wygląda w OL i CL

shogunemail

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
łask
www.youtube.com
ja mam magik jakiś w bmw i też śmiga ale nie wbity w dowód tak kupiłem i myślę że muszę coś z tym zrobić ale na gaz nie narzekam śmiga tak 12 teraz 15l ale 2,5 motor i ciężka noga

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak wspominałem wstaw sonde AFR i zobaczysz jak spalanie chodzi . Argument ze auto jakąś chodzi do mnie nie przemawia zupełnie , ubogi gaz zapali sie nawet bardzo ubogi a to wiaze się z mozliwoscia wypalania zaworow . Poczytajcie na forum LPG to mozna sie za glowe zlapać jak potrafia namieszać druciarze .

shogunemail

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
łask
www.youtube.com
no ale chyba druciarzy nie było bo są naklejki oława gaz plomby takie na dzień dzisiejszy to nie wiem co to sonda arf wiem że moja ma spalone podgrzewanie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
mnie juz nic w LPG nie dziwi a naklejki nie swiadcza o tym ze duciarzy nie bylo , oczywiscie moze być bardzo dobrze zrobiona , nie widzialem to nie bede sie wypowiadal

Punktów
4
Miasto
Mannheim
Kolego proponuje Ci instalacje PRINS i listwe MAGIC JET stary będzie wymiatać bez problemu bardzo fajnie się to reguluje i nie ma z tym problemów gorąco polecam. Pozdrawiam

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ja z doświadczenia wiem ze jednak bardzo dobrym sterownikiem jest AGIS . najszybszy i najbardziej precyzyjny , Magic jet okronie daja za bogata zanim sie nagrzeją ja odradzam mam ich kilka po remoncie w czechach .

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Ja mam KME /SIROCCO/ a listwę OMVL REG-FAST auto śmiga aż miło.

Do góry Bottom