• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
wszyscy zachwycaja sie BRC , owszem dobra bo ma dobre wtryskiwacze i inne elementy , ale mozna miec taka sama za polowe i tez działa super

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Brc jest drogie w serwisie a sam montaz czesto wola o pomste do nieba. Elektronika jak kazda inna, srednie reduktory, calkiem niezle wtryski. Jak juz sie rzucac to na Prinsa lub Landi Renzo. Osobiscie montowalbym elektronike LPG Tech Staga lub Nevo. Wtryski hana ostatnio sie popsuly i mozna trafic na trefna partie. Sa dobre "zamienniki", nazywaja sie barracuda.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ciągle zapominacie o sterowniku Agis , ma jedna niewątpliwą zaletę najszybszy procesor i podobno algorytm odczytuje po pojedynczym wtryskiwaczu a nie jak w pozostałych po cyklu . Ale tego nie testowałem . Mam ten sterownik i nie narzekam .

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Zly nie jest ale akurat ten mega szybki procesor nie jest do niczego potrzebny.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
I tu sie z Toba nie zgodze ... mam C5 i miałem z nim troche zabawy zeby LTFT miec w jakiejs rozsadnej tolerancji .

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Mozesz sie nie zgodzic, twoja wola. Silniki benzynowe kreca sie dosc wolno i nawet avr'y ze stagow nadazaja przy 7k rpm. Inna sprawa jest to ze szybsze procki sa tansze i nie trzeba tak optymalizowac kodu dla tego samego efektu. Mimo tego duzo wiekszy wplyw maja same wtryskiwacze. A co do c5 to francuzy slyna z tego ze tam korekty lataja jak chca i sa zalezne chyba nawet od temperatury tylnego siedziska :) Nie ma co sie klocic. Ja sprawdzilem i biorac pod uwage wszelkie kryteria mojej (mozliwe ze subiektywnej) oceny polecam dalej to co napisalem wyzej co oczywiscie nie znaczy ze agis jest zly.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja sie nie upieram , kiedyś na forum LPG było szalenstwo na agisa to wtedy zmieniałem . Potem przyszla moda na LPG tech i ok ale sterownika nie zmieniłem . Po prostu mi sie nie chce . A to co piszesz to tez zalezy od sterownika Pb na ile jest elastyczny ze wyrabia w OL i CL , a wystroic zeby nie przelewal w OL i nie byl za ubogi . Może tak z francuzami ... nie wiemy co tak naprawde czytamy w OBD i jaka maja koncepcje sterowania skladem . Francuzi maja silny nacisk na ochrone srodowiska co sie przeklada na upierdliwośc sterownika .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
tez nie zawsze wiadomo bo moj motorek na OL krotko chodzi a na pelnej mocy to chyba 260 km.g to 3V6 wiec pogonic trudno a raczej nie ma gdzie .

elektronika-renault

Początkujący
Punktów
0
to że po odpowiednim zestrojeniu na afr lub po korektach nie ma z tym problemów pod warunkiem jeszcze terminowych wymian filtrów.
To jest właśnie to czego nie można napisać o stagu czy zenicie

a co za tym idzie odpowiednio dobrane jednej marki komponenty plus odpowiedni algorytm sterownika daje wyżej opisaną bezawaryjną eksploatację

karekis

Uczestnik
Punktów
1
A co za roznica czy skladak czy jednej marki skoro dziala dobrze ? Lovato szalu nie robi ale tez nie jest zle.

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Ano wlasnie dlatego nie ma co sie licytowac a dobierac z glowa.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie licytuje sie ale zastanawiam czym sie zachwycasz .

karekis

Uczestnik
Punktów
1
Nie zachwycam. Kolega elektronika-renault po prostu napisal jakby tylko lovato dawalo gwarancje sukcesu i nie rozjechane korekty.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a tak , dokladnie nie Ty ... zgadzam sie z tym ze inne instalki też chodza prawidlowo

Do góry Bottom