• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kasy online od 2019 roku

Kamyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Pytanie jakie przychodzi mi do głowy jest takie czy te kasy będą potrzebowały dostępu do internetu. Skoro mają wysyłać informacje do skarbowki, to pewnie jakaś sieć się przyda. Orientuje się ktoś na jakich zasadach ma to działać? Będą obsługiwać wifi czy jak?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Coś temat mało popularny.
Pewnie nowe kasy działają i nie ma o czym pisać. Podatnik bidny ale uczciwy każdy grosik odda fiskusowi.

Kamyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
No mnie księgowa powiedziała że można kupić kase online dopiero po 1 maja. Dopiero wtedy one będą legalne. Też właśnie się zastanawiam jak te kasy będą działały - wifi czy po przewodzie RJ czy simka. Różne rzeczy czytałem i w końcu zgłupiałem. Jeszcze mam ważną kase, a podobno dla warsztatów dopiero mus kupić w grudniu. Zero informaci o tym co i jak a ty sie człowieku martw o wszystko i płać za wszystko

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
za dwa lata będzie obowiązkowy rejestrator czasu pracy, co by nie było: że po godzinach robicie:D
bo, mają wprowadzić 500+ dla każdej baby :muted:

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
może zatrudnią więcej pracowników i każdy będzie miał swojego urzędnika.
do tego księgową, strażaka, księdza, pielęgniarka też by się przydała
obstawiam tak jeszcze pięć lat i trzeba będzie zawinąć interes, bo ludzi już nie będzie stać na usługi
przynajmniej tę zdecydowaną większość

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Jedni rządzący gorsi od drugich , poprzedni zgarniali wszystko dla siebie ,a drudzy nakładają podatki ile się da ,ale rozdają więcej niż nich na to stać , skończy się progres wzrostu gospodarki , ludzie zaczną zamykać działalności kasy zacznie brakować. Analitycy i inni związani z Ministerstwem Finansów żyją tylko chwilą obecną nie są wstanie przekuć sukcesu w plan długo terminowy . Krytyka musi być , zabierają się od dupy strony ,za mikro i makro przedsiębiorstwa , molochy z zachodu wpuszczają na stawkach zaniżonych ,ale zapomnieli o tym że zyski dla np.takiego LIDLa i tak wypływają z PL , polskie marki upadają , oczywiście ma to wiele żródeł ,ale główna jest jedna obce firmy i kapitał ,które zyski w większości wypłaca i inwestuje u siebie w domu. Zweryfikuje poniżej to co napisałem dla nie dowiarków , kasy które nasz super rząd chce wprowadzić to kolejne podcinanie skrzydeł małym firmą ,a z grube ryby ciężko się zabrać .ot tak to widzę , może się mylę :)
https://www.polishexpress.co.uk/szokujace-porownanie-cen-w-polskim-i-brytyjskim-lidlu

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Juz są doplaty do kas? Przeglad konczy mi się .pod koniec maja i zastanawiam sie czy nie kupic od razu online

Kamyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
a ile płacisz za przegląd? tak z ciekawości pytam żeby porownac czy nie przeplacam

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Dziś "powiedzmy" odebrałem kasę online - Novitus Nano Online . Mam wcześniejszą wersje bez online i różni się wyświetlaczem i zboku portem lan i usb . By kasa działa z po wifi czy z karta sim trzeba dokupić dodatkowy płatny moduł :(

Kamyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Moim zdaniem to nie jest spoko żeby dokupywać moduł. Naciąganie i tyle. jak kasa ma być "online", to chyba producent powinien zapewnić choćby dostep do WIFI...

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Nie ma co przezywać kasa kosztuje 1800 zł moduł wifi 45 :) Zawsze pożresz podpiąć na kablu rj45 . Tylko w tedy nie ma sensu kupować kasy mobilnej .

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
"Harmonogram obowiązku stosowania kas on-line:
1 stycznia 2020 r.:

• podmioty świadczący usługi naprawy pojazdów silnikowych oraz motorowerów, w tym naprawy opon, ich zakładania, bieżnikowania i regenerowania, oraz w zakresie wymiany opon lub kół dla pojazdów silnikowych oraz motorowerów,
  • podmioty dokonujący sprzedaży benzyny silnikowej, oleju napędowego, gazu przeznaczonego do napędu silników spalinowych."

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Kupił ktoś jeszcze? Możecie coś polecić? Ja już wiem że zamiast kasy kupię drukarkę fiskalną bo wkurza mnie ciagłe szukanie kodów...

Do góry Bottom