• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kierunkowskazy mondeo mk3

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Witam, straciły się kierunkowskazy i awaryjne, słychać cykanie jednak nie "mryga". Wcześniej prawy kierunek czasami szybko pracował. Prawdopodobnie któryś przekaźnik, i to moje pytanie czy ktoś wie ktoey za to odpowiada, mk3 2.0 tddi 2001r.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Zdjęcia z komory silnika

Załączniki

• received_917131542056839.jpeg
    received_917131542056839.jpeg
    681,4 KB · Wyświetleń: 3
  • received_3178139262411188.jpeg
    received_3178139262411188.jpeg
    691,4 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak słychać cykanie, a nie mrygają- to uważaj, bo może ci ktoś bombę podłożył i wybuchnie...:D

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Nie rozumiem po co sie wysilać i pisać, cos co nic wnosi do pytania auto nie jest moje, i nie znam go, w swoim bym sobie poradził. Nie jestem z zawodu mechanikiem ani elektronikiem, dlatego zadałem pytanie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie jestem z zawodu mechanikiem ani elektronikiem,
Skoro nie jesteś, to dlaczego założyłeś temat w ,,elektronika pojazdowa,, ???:eek: To by sugerowało, że masz jakiekolwiek podstawowe pojęcie o ,,kabelkach,, i masz na wyposażeniu minimum próbówkę do sygnalizowania napięcia...:bored: A ty masz tylko dobre chęci...i nic więcej...:meh:
Może warto zatem udać się do jakiegoś warsztatu...:)

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Jeżeli jest możliwość zrobić to samemu, to po co jeździć i płacić, za zdiagnozowanie kolega usłyszał 150zl w obecnej sytuacji jest to dla niego sporo, dlatego poprosił mnie o napisanie tematu. Ja pracuje, ciężko jest mi podjechać i sprawdzać każdy przekaźnik, bo nie mam po prostu czasu, dlatego zapytalem który z tych na zdjęciu (jeżeli wgl ktorys z tych) bo dostałem tylko zdjecia i informacje co sie dzieje.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
582
Witam, straciły się kierunkowskazy i awaryjne, słychać cykanie jednak nie "mryga". Wcześniej prawy kierunek czasami szybko pracował. Prawdopodobnie któryś przekaźnik, i to moje pytanie czy ktoś wie ktoey za to odpowiada, mk3 2.0 tddi 2001r.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Zdjęcia z komory silnika
Przekaźnik od kierunków masz pod kierownicą nie pod maską szukaj przekaźnika nr R23 – czarny powinien być 21W -12V Niech zrobią zdjęcia przekaźników pod kolumną kierowniczą (wyraźnie) to ci powiem który to.

Edit/ Kolego tylko nie myl skrzynki z bezpiecznikami, musisz odkręcić kolumnę kierownicy na dole chyba 3 śrubki M5 i śiągasz kolumnę plastykową i tam siedzi owy przekaźnik

Ostatnia edycja:

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję za konkretną odpowiedź postaram się dodać zdjęcia jak dostanę.

Takie dostałem, będzie ok?

Załączniki

• received_226597068751561.jpeg
    received_226597068751561.jpeg
    418,3 KB · Wyświetleń: 19
Ostatnia edycja:

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Takie zdjęcie dostałem, po co to głupio komentować, nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to sie nke wcinaj

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Tak jest Panie Kapitanie! Rozkaz to rozkaz. Pomózcie Panu Kapitanowi za darmo bo kolega Kapitana nie chce wydawać pieniędzy, w końcu ma Pana Kapitana w znajomych na FB więc dostanie wszystko czego zarząda ;)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ten cały znajomy to musi być niezła sierota, jak nie potrafi zlokalizować cykającego przekaźnika...:D

Kapitan milowice

Początkujący
Punktów
0
Jak robisz coś w domu Maniacu to do wszystkiego bierzesz firme? Typowy internetowy cwaniak, na każdym forum czy grupie musi być kilku takich, ch*ja ma do powiedzenia ale musi sie udzielić

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Te Kapitan Nemo, zamiast siedzieć w necie i czaić czy ci kto nie napisał niewygodnej dla ciebie prawdy tu na forum - to byś już dawno zlokalizował ten przekaźnik...:bored:
A le ty jesteś zwykły pieniacz co ma 2 lewe łapy i czekasz tylko aby ci ktoś palcem pokazał...:meh: weź się za robotę i sam trochę pokombinuj...:rolleyes:

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Jak robisz coś w domu Maniacu to do wszystkiego bierzesz firme?

Jak mi prąd wysiądzie i nie wiem nawet jak się probówkę trzyma to tak, wzywam elektryka, a nie robię zdjęcie skrzynki sąsiada i wrzucam na forum z pytaniem "ooo pokażta co wymienić żeby robiło jasno jak jest ciemno"

Edit:
Sorry, tu jest jeszcze inaczej... jak wysiądzie prąd to muszę poprosić kolegę żeby szedł zrobić zdjęcie skrzynki sąsiada, bo ja nawet sam nie umiem zadać pytania

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Jak robisz coś w domu Maniacu to do wszystkiego bierzesz firme? Typowy internetowy cwaniak, na każdym forum czy grupie musi być kilku takich, ch*ja ma do powiedzenia ale musi sie udzielić
Tak. Ja jak mam cos do zrobienia i sam nie potrafie tego zrobic to wzywam fachowców i im za to płacę a nie wypisuje na forach pytań i nie narzekam że mi nikt za darmo nie chce tego zrobic bo szanuje pracę i czas innych ludzi. Jak by tak każdy robił jak ty to też byś został bez pracy bo twoi klienci czymkolwiek sie nie zajmujesz zrobili by to sobie sami.

Bobtom

Gaduła
Punktów
11
Miasto
Warszawa
Tak czytam i sobie myślę, gość nie chce dać zarobić mechanikowi 150 zł bo kryzys, więc piszę do mechanika/mechaników żeby mu powiedzieli co i jak ( nie dam Ci zarobić bo za drogo ale powiedz jak to sam sobie zrobię) Warsztaty też mają kryzys ;>

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Pany, moja żona ma woreczek do wycięcia, nie wiecie , w którym miejscu się znajduje? Mam meselek i laubzegę, nie będę dawał zarobić konowałom, przecie w domu se ogarnę...

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ja mam lepszą propozycję, weź podjedź tym autem do mechanika, niech Ci pokaże palcem który to przekaźnik, bo przecież to proste i sam sobie wymienisz, a po co masz się wkurzać na forum i zdjęcia robić

Do góry Bottom