• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klimatyzacja octavia 1

Kacper2991

Początkujący
Punktów
0
Cześć

mam problem w skodzie gdy jadę klima działa Ok ale gdy stanę przestaje. Na postoju sprzęgło się nie załącza wentylatory chodzą spr zbytnio nwm czynnik uzupełniony obroty 4 tys nie włączy się na postoju

jakiś pomysł uszkodzony sterownik ten na podłużnicy?

piasek99

Uczestnik
Punktów
1
odłącz wtyczkę od wentylatora i podłącz kablami bez pośrednio do akumulatora, jak się nie zakręci to znaczy ze masz rozwalony wentylator, w czasie jazdy chłodnica jest ochładzana przez powietrze przechodzące przez chłodnicę, dlatego może działać przy jeździe, ale już nie działa na postoju

Kacper2991

Początkujący
Punktów
0
Wentylatory są Ok jeden nowy drugi działa spr jak sie jedzie to tez sie włączają żeby schłodzić płyn

piasek99

Uczestnik
Punktów
1
Wentylatory są Ok jeden nowy drugi działa spr jak sie jedzie to tez sie włączają żeby schłodzić płyn
a sprawdziłeś wąż od klimatyzacji który wychodzi do kompresora Klimy czy jest zimny przy niskich obrotach czy ciepły, może kompresor rozwalony gdzie na niskich obrotach nie spręża Czynnika chłodniczego przestoi przestaje ci chłodzić, albo ubytek Czynnika chłodniczego, jedz niech ci napełnią instalację,
Automatyczne połączenie postów:

co roku należy dokonać napełnienia instalacji.

Kacper2991

Początkujący
Punktów
0
Klime mam zrobiona jest dobrze nabita
Węże zimne w sensie ze tak jak by klima nie działała
Patrzę na wolnych obrotach sprzęgło się nie załączy nawet jak patrzalem wstępnie jak siędzie pod maska tak do 30 km/h tez się nie załączy dalej nie sprawdzałem
Automatyczne połączenie postów:

Błędów w klimie nie ma myślałem ze sprzęgło nie może się zapiać ale na krótko chodzi a na wolnych prądu nie ma

Do góry Bottom