• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucze do warsztatu

Punktów
0
Wiatm wszystkich mam do was pytanie. Jakiej marki klucze do warsztatu zeby dlugo wytrzymały, były mocne i zeby to byl duzy zestaw do 1000zl. Honiton? Neo? Mannesmann? Czy jakieś inne?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
King tony, jonnesway, neo, yato. W tej kolejności.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
ja mam yato...i z kluczy plaskich i jak oczkowych nie jestem przekonany bo...płaskie sie lubią rozdziawić a łoczko sie omcknąć:/ to tak srednio.
do nasadowych nie mam zastrzeżeń.
takie moje zdanie

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ja mam Stary wózek yato i daje radę. Mam nowy wózek z neo i daje rade. Ino duża grzechotka z yato już przepuszcza ale nie dziwię sie bo jest zdjęta rękojeść a w jej miejsce 0.5 m rurka

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Mam trzy wózki Yato. W najlepszym stanie jest ten który kupiłem 6 lat temu. Dwa lata temu kupiłem drugi i klucze widać na pierwszy rzut oka że były gorzej wykonane. Tydzień temu kupiłem trzeci i nie dość że słabsze klucze to wózek na dzień dobry zamknięcia ma uszkodzone nie mówiąc o latających prowadnicach...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja tam nie mówie ze yato jest złe...niech ręka Pańska mnie broni...co cena do jakosci to naprawde kazdy chwali. lepiej mieć a nie mieć.
gdyby nie te klucze plaskie co sie rozdziawic lubia to niepowiedziałbym nic.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Ja bity kupiłem ze schmith-a i dają rade po waleniu młotkiem oraz po strzelaniu pneumatem, mannesman jest okej, nasadki spoko, grzechotki średnie musiałem zastąpić jonneswayem i dają radę bardzo dobrze,z yato bardziej coś z osprzętu ale pare kluczy się znajdzie i też dają radę. Yato spadło z jakością i teraz to w sumie chyba najlepiej wychodzi neo, z toptula jeszcze klucze dynamometryczne mam i są dobrze wykonane.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Do extremalnych trxów dokupuje trzpieniowe na sztuki ale ino z Hazeta

Teterka

Początkujący
Punktów
0
Zdecydowanie mogę polecić Ci zestawik taki jak Zestaw kluczy oczkowo-płaskich 7-026 6-32mm 6093740 GEDORE
Niemiecka pewna jakość więc będziesz zadowolony na 100 procentów :)

aglagla

Początkujący
Punktów
0
Polecam sate, jednak wózek to koszt ok.5 tyś. Gwarancja dożywotnia, wymieniają od ręki, a mało tego robią grzechotki za darmo, lub za bardzo drobną opłatą :)

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
Co do kluczy płasko oczkowych yato to część widlasta jest trochę słaba bo robią się na nich odciski. Już stanley lepszy co do nasadek grzechotek to hontion yato yonesway są ok.Tyle że 5 lat temu jakość mogła być lepsza niż teraz.Co do king tony to zdażają się podrubki . Mam kilka kluczy teng tools i również są ok jak i toptul. Jak się używa z głową to jest ok.

Do góry Bottom