• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kompletny rozrząd Seat Leon 1.9 TDI 110KM 2000r.

dreadlook

Uczestnik
Punktów
0
Jak w temacie. SKF lub INA, razem z pompą wody. Wezmę najtańszą i najlepszą propozycję.

P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego w oryginale w TDI szedl zlom od INA a pasek Contitech od Continental.
Zamiennik mozesz dac SKF, Gates, Ruville czy nawet Okryty teflonem DAYCO ktorego nie bylem zwolennikiem, ale po 4 letnich testach okazuje sie ze to calkiem przyzwoite czesci i chyba nawet lepsze od Gates porownojac stan zuzycia przy wymianie okresowej. Pompa MPA jest kompromisem ceny i dobrej jakosci, ale nie wiem czy dostempna w PL.

Ceny sa bardzo podobne, a pytac o nie musisz w sklepie bo my to nie informacja cenowa. I zapewne kupic tez tu nie kupisz;) tak na zamowienie;)
Wg cen angielskich twoj zestaw kosztuje w granicach 600zl w przeliczeniu na zl + pompa 150zl.

dreadlook

Uczestnik
Punktów
0
Czyli co, brać? Będzie pasował na pewno? Kod silnika z tego co wiem to: AHF.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a jakiegoś zaprzyjaźnionego sklepu nie masz u siebie w mieście? lepszy taki sklep niż allegro

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
to moje zdanie, ja mam zaprzyjaźniony sklep, u nich kupuje i w razie wojny wymienią mi niewłaściwie kupione części, dają upusty, potrafią doradzić. Wolę mieć do czynienia ze sklepem który znajduje się w budynku, w którym siedzą ludzie :D, a nie z internetowym który czasami ma siedzibę ale setki kilometrów ode mnie

BisAuto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Raszyn
www.bisautoczesci.pl
P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego swoja droga troche mnie smieszysz ze chcesz na rozrzadzie oszczedzac... mam nadzieje ze sam nie bedziesz musial sie przekonywac na wlasnej skorze co mialem tu na mysli;)

Rozrzad jest jak panewki jedna z najwazniejszych czesci odpowiadajacych za zycie twojego silnika. Reszte dopowiedz sobie sam:rolleyes:

dreadlook

Uczestnik
Punktów
0
Dla Was droższy oznacza lepszy? Skąd wiecie, że w tym droższym nie siedzi to samo co w tanim? O wszystkim świadczy cena? :)

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie, nie zrozumiales.... chodzi o zrodlo. Jesli w uznanym zrodle sa oryginaly niestety za 60zl drozsze kosztem 100% pewnosci ze to to co trzeba i ze jakosc jest ok i ze to nowy rzut magazynowy to wole dac 60zl wiecej.

Natomiast allegro i jakies male sklepiki lubia miec swoje zrodla z prze 5 lat i tu juz nie wiadomo jak z jakoscia gumy, a i wogole nie wiadomo czy to nie robione na zamowienie przez chinoli zeby wygladalo jak ruville czy conti;)

Mam namiar na chinoli co zrobia co hcesz i bedzie wygladac jak ori, ale taki rozrzad jak twoj w hurcie od nich 70zl kosztuje:eek: jak wezmiesz 30 sztuk.

I pozniej na alledrogo stoi za 500zl i sie nadziewasz na ''oryginal'' jak ci po 20k km czy 13k km strzela rozrzad lub sprezyna w napinaczu:(

Albo panewki chinskie ze zwyklej stali tylko wypolerowane heheheh

Oszczedzis to sobie na oponach mozesz bo jak sie przejedziesz ostrzej po dondzie to poczujesz na ile mozesz sobie na nich pozwolic.

Tarcze, klocki, wachacze, rozrzad, walki rozrzadow, anewki czy sprzeglo nalezy raczej kupowac sprawdzone w uznanych zrodlach bo jak jedna z w/w oszczednosci strzeli ci w egzotyczny sposob na drodze to albo giniesz, albo przesiadasz sie na 2 kolka, albo gina inni, albo auto na zlom czy zmiana silnika....

A wszystko bo sie zaoszczedzilo 100 czy 200zl;)

BisAuto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Raszyn
www.bisautoczesci.pl
"Natomiast allegro i jakies male sklepiki lubia miec swoje zrodla z prze 5 lat i tu juz nie wiadomo jak z jakoscia gumy, a i wogole nie wiadomo czy to nie robione na zamowienie przez chinoli zeby wygladalo jak ruville czy conti;)" <------ Silniki 1.9TDI są dość popularne i stosowane w wielu modelach i nie sądzę żeby rozrząd leżał na półce parę lat.

Natomiast jeśli "Mały Sklepik" chciał bym aby małe chińskie rączki robiły mu towar musiał by sprowadzać kontener co najmniej. Co powodowało by zamrożenie kapitału na parę lat i w końcowej fazie było by nieopłacalne.

Nawet jeśli "mały sklepik" brał by te części nie bezpośrednio z fabryki tylko od jakiegoś "dystrybutora lewizny" w polsce to nasuwa sie pytanie ile by zajechał na sprzedawaniu chłamu??

Ale przecież istnieją "znawcy" realiów którzy niczym jak "wujek dobra rada" znają się na wszystkim i wiedzą; kto? co? i skąd ma...

Pozdrawiam:)

Do góry Bottom