• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kompresor do domowego warsztatu

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Narazie zapieprzają i nie ma zmiłuj :) póki na gwarancji to trzeba 200% z nich wyciskac :)
No i klucz za 300 zł to praktycznie na wulkanizacji w dwa dni na siebie zarobi :)

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
te z lidla za chwile pójdą w odstawke, bo 400Nm to troche mało.

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Narazie zapieprzają i nie ma zmiłuj :) póki na gwarancji to trzeba 200% z nich wyciskac :)
No i klucz za 300 zł to praktycznie na wulkanizacji w dwa dni na siebie zarobi :)
Tam jest silnik bezszczotkowy za tę kasę?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja tak. Ale z pracownikami to już różnie.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
Znowu 920nm w dewalt to za dużo. :)
też kupiłem mocniejszy, który miał być używany: jak słabszy nie dawałby rady, a w praktyce używa się tego mocniejszego, bo i szybciej i mniejsze zużycie powietrza. bo tam gdzie słabszym stukasz jedną śrube, to mocniejszym masz już odkręcone całe koło.

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Byłem dziś w sklepie i słuchajcie wybór padł jednak na coś innego. Wziął bym Gudepola ale gość który chyba o sprężarkach wie wszystko i zębby na nich pozjadał powiedział że tak, Gudepol generalnie do jesieni 2019r był bardzo dobry. Ale jesienią 2019r coś się u nich popsuło. ABAC już z nimi rozwiązał umowę, nie biorą pomp od nich. Teraz montują jakieś gówno z plastikową obudową. Nawet mi pokazywał bo sam prywatnie miał gudepola z 2018r i ten który jest dziś. Widać różnicę. Nie wiadomo co to za pompa bo nie ma firmy na niej. Mówi że podejrzewam że to jakieś tajwańskie gówno.
Uff...długo Cię szukałem ale uznałem że muszę odpowiedzieć na tego posta bo (przynajmniej mnie) wprowadzasz w błąd.Jakis czas temu szukałem kompresora i ten post zdecydował że na starcie odrzuciłem Gudepol który początkowo był moim faworytem.Praktycznie w dniu zakupu nowego kompresora dowiedziałem się że siedziba firmy Gudepol jest dość blisko mnie (w Legnicy) więc postanowiłem przejechać te kilkadziesiąt kilometrów i przekonać się sam jak to jest z tym Gudepol.Na miejscu okazało się że Gudepol to nadal pompa ABAC, zbiornik jest też Włoski, firmy nie pamiętam ale przymierzam się do nagrania testu tego kompresora bo szukałem takiego filmiku na YT i nie znalazłem a uważam że byłby pomocny.Do sedna.Kompresor dostałem od ręki w dużo lepszej cenie niż ta z Allegro czy u mojego lakalnego dystrybutora.Smiga u mnie od kilku tygodni i jestem z niego naprawdę zadowolony.Dobicie w moim starym ABAC trwało kilka ładnych min. Teraz to dosłownie kilkanaście sec.Tak więc nie wiem co pokazywał Ci "pan że sklepu" ale Gudepol to z pewnością nie "tajwańskie gówno" ;)

Do góry Bottom