• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka "Check engine" opel astra 1.3 cdti

Paulinared13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Krakow
Witam posiadam opla astre III2006 w dieslu. Mam problem, z którym moze ktos tu na forum sie spotkał.
Podczas normalnej jazdy ale przy wiekszych obrotach włącza mi sie kontrolka check engine. Jeżeli ktos przerabial coś podobnego albo mial do czynienia bede wdzoeczna za pomoc.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
ten problem przerabial każdy warsztat jeżeli chodzi o ta kontrolke z tym ze ta lampeczka oznacza bardzo wiele i często w każdym warsztacie co innego,przyjedz to ci sprawdze oco kaman,pzdr

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Bicie piany nie wiadomo o czym...przepraszam ale zmień warsztat bo myślę że byłaś u kowala albo robisz sobie jaja albo prowokacje...
Rozumiem że w tymże warsztacie podszedł ktoś do auta, popatrzył i powiedział że nie wie o co chodzi...
a zapłaciłaś za wizytę u tegoż znachora?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Przychodzą mi do głowy tylko dwie rzeczy
1.Zmienic warsztat
2.Nie jeździć na wysokich obrotach

Paulinared13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Krakow
Hmm
Szczerze mówiąc zalozylam ten wątek licząc , ze ktoś mi pomoże uniknąć naciagania mechaników i da jakies sensowne podpowiedzi aby rozwiazac problem. Myliłam sie...
A jak pytasz o nogi i felgi to od siebie dodam tez zderzak. Wszystko 28 letnie wiec nie jest źle.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
A ja wyrazilem sie bardzo jasno i rzeczowo ze swiecenie tej kontrolki moze oznaczac dziesiatki usterek na sterowaniu silnikiem i niemozna liczyc na pomoc/podpowiedz/czy zdalna diagnoze.
Kompeteny warsztat nie powie ze niewie oco chodzi tylko wezmie temat na klate i usunie problem.
Zapraszam i sie wyjasni.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Hmm
Szczerze mówiąc zalozylam ten wątek licząc , ze ktoś mi pomoże uniknąć naciagania mechaników i da jakies sensowne podpowiedzi aby rozwiazac problem. Myliłam sie...
Jasne mechanicy to naciągacze i wymieniają stare części na używane i są strasznie drodzy i jeszcze się nie znają

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Hmm
A jak pytasz o nogi i felgi to od siebie dodam tez zderzak. Wszystko 28 letnie wiec nie jest źle.
nie gniewaj się, ale to forum to też taki luzik po całym tygodniu przypadków od przypadków:D
Oczywiście że są tu ludzie co pomogą, tylko problem tkwi w tym że przez komputer nie sprawdzę parametrów, podjedź do mnie to zrobię gratis i wtedy będziemy myśleli co dalej?
Przyczyn może być masa!! Czujniki, nieszczelności w układzie dolotu, zacinająca się turbina(jej część), i wiele, wiele jeszcze...pierwsze to diagnostyka.
Traci moc przy zapaleniu kontrolki?:p:D
Ja naprawiam właściwie tylko takie do 30 lat....:D:D

Jakiś kod błędu odczytali spece ? bo moja kryształowa kula pokazuje błąd komunikacji... :D
moja zaś kula mówi że nie mają diagnoskopu do jej auta...:D

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A ja że coś powiedzieli ale drogo wiec wymyślają żeby skasować jak to mechaniory .. ;):D:D:D:D fakt przyczyn może być masa.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
jeśli miałbym obstawiać to pewnie wtryski górą przelewają i ciśnienia na listwie brakuje przy większym bucie... i wtedy tani się nie da ;) :D

Do góry Bottom