Znowu masa hejtu bez jakiejkolwiek porady i dalej ci sami hejterzy..porazka to forum...
Jak kopci na niebiesko tz..ze paliwo nie spala sie jak powinno ..jak by olej palil to by walil na czarno ...wiec przyposzczam ze pierscienie glowica i cisnienia sa OK...
Zaczolbym od wpiecia KOMPA I SPRAWDZENIA KOREKCJI WTRYSKOW ..JAK KTORYS LEJE TO TAK MOZE SIE DZIAC I PRZY PRZEBIEGU 180 -200TYS TAK MOZE BYC JAK NIKT NIE DOLEWAL DO PALIWA OLEJU DO DWOSOWOW BY SMAROWAC CALY UKLAD...
EKOLOGIA w niemczech na calego(ograniczanie dodatkow smarnych w dieslu)) CZYLI SUCHA ROPA I BIOKOMPONENTY WYKANCZAJA POMPOWTRYSKI PRZY TAKICH PRZEBIEGACH JESLI SIE NIE DOLEJE CO TANKOWANIE 100-200 MIXOLKU ..
A JELOPOW NIE SLUCHAJ NIEMCY JAK SA MADRZY TO DOLEWAJA ..A JAK ZECZYWISCIE BABSKO JEZDZILO PO MIESCIE TO LALO CO POPADNIE I MOZE MIEC 180TYS A SILNIK MA PRZEPRACOWANE W KORKACH TYLE CO 240TYS..a to = Kopcenie
Do tego jak lał olej najtanszy to mogł pasc 1lub 2..wtryski ..bo pompki potrzebuja odpowiedniego oleju ..
Byle SUPEROLEM nie posmarujesz jak trzeba...
Do tego jest bardzo.dobry sposob na to jak sprawdzic czy masz szczelne zawory i pierscienie ....
Wykrecasz swiece ..dorabiasz sobie koncowke taka by podlaczyc waż z kompresora z powietrzem okolo 7-10 bar..i by wkrecic zamiast swiecy .. ustawiasz silnik tak by na sprawdzanym cylindrze zawory byly pozamykane ...najlepiej Gorne polozenie tloka na sowie sprezania ...no i ladujesz mu cisnienie na postoju ...
Odkrecasz korek wlewu oleju ..wyciagasz bagnet i sluchasz ..a na koncu idziesz posluchac do tumika ..jak nigdzie nie syczy tz ze ok...
A zanim to zaczniesz robic to sprawdz w jakim stanie jest filtr posietrza ..
........PS...
Ogladnij sobie na you tube ..nawet murzyn jest madrzejszy od tych kilku hejterow ..majacych sie ze fahury ...
Hahaha ci sami znawcy co tobie doradzaja .mi to doradzili jak dolac plyn do FILTRA CZASTEK STALYCH w aucie ktore tego plynu nie potrzebuje do wypalania tego filtra...
HAHAHAHAHAHAHAHA
Wziołem ich na sprawdzenie ich ogolnej wiedzy a oni sie blaznili jeden przez drugiego.....
Fotka z dedykacja dla nich ..co do hamskiego hejtu jednego z nich co do moich wyplat to zaraz ci wkleje ile zarabiam by ci wara wisiala ..panie toomii76...
Ps za rok otwieram swoj warsztat w DE jak bys tommii76 stracil prace z powodu swojej fahowosci ..to zapraszam na pol etatu ..bede potrzebowal sprzataczki w kiblu...
Oczywiscie jak zrobisz kurs na sprzataczke...
Wyświetl załącznik 29294
Wyświetl załącznik 29295
Te 250 euro mam co miesiac jako dodatek do wyplaty za Srebrna cetyfikacje zrobiona w glownym osrodku szkolenia w BELGII..
No i tommii 76..glupio ci ..ty nawet w rok tego nie zarobisz ..
Tylko ze mi placa za to ze wiem co robie...