• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kosmetyki do pielęgnacji auta

Mich342

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
myję auto ręcznie gąbką lub rękawicą z mikrofibry, wosku używam raczej rzadko, najczęściej korzystam z szamponu z nabłyszczaczem. od święta użtwam piany aktywnej.

wawa333

Początkujący
Punktów
0
Ja mam wosk i taką mało profesjonalną polerkę ale robi robotę

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ja tam jadę na myjnię bezdorykową, walę pianą po całości, szczota, płukanie, jakiś tam niby wosk... 15-20zl i po robocie :)

Wnętrze jadę odkurzaczem, szmatką i resztkami plaka, który do opalania już się słabo nadaje bo już go za mało w puszce jest i trzeba pionowo trzymać. :)

Szkoda mi czasu na malowanie trawy na zielono, jak to niektórzy wydają się robić :)
Dla mnie ważne, że auto jest technicznie prima sort, a to, że nie mam opon w kolorze czarnej dziury, to nic w moim życiu nie zmienia :)

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Ja swoje prywatne auto oddaje takiemu gosciowi co mi nakłada wosk albo kwarc (a wczesniej lekka polerka) i płacę za to jakieś 1200 zł (tyle wyszlo ostatnio) i mam spokój z woskami i innymi pierdolami na conajmniej rok. Niektórzy mowia ze stary chyba oszalał, bo to młodzi mają fisia na punkcie swojego auta. A ja mimo wszystko lubie mieć ladne błyszczące auto i nie przejmuje się gadaniem innych.

combi1

Początkujący
Punktów
0
Ja mojego miniaka traktuję od jakiegoś czasu środkami Premo, polecił mi facet z myjni parowej. Oni tam stosowali te środki i w warunkach domowych też można. Jestem zadowolony. Generalnie w ofercie mają środki czyszczące i pielęgnacyjne. Myślę, że jak ktoś się zajmuje detailingiem to też coś dla siebie tam znajdzie. Ostatnio kupiłem wosk dla leniwych :) Speed Wax. W sprayu. Generalnie polecany np do salonów samochodowych. Ale jak ktoś nie chce spędzać długi chwil z polerką to daje radę :)

lampiko

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
A ja polecam wosk Collonite, czy jakoś tak. Kupiłem kilka lat temu jedną puszkę i mam do dzisiaj, a samochod po tym wosku wygląda obłędnie :D

Citrofan

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Ostrow wlkp
To kup sobie soft99 king of gloss albo fusso coat . Uważam że stosunek jakości do ceny jest najlepszy.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Mi ostatnio gość ten co robi mi polerkę w samochodzie właśnie mowił, że teraz ten soft 99 to chyba najlepszy wosk, podobno japoński.

combi1

Początkujący
Punktów
0
Ostatnio pisałem, że używam Speed Wax Premo, ale skusiłem się teraz, tak przed samą zimą na "poważniejszy" wosk :)
Carnauba Can - wosk w paście, bardzo dobry. Skład oparty na oleju z brazylijskiej palmy Carnauba. Jak dla mnie i moich wymagań super. Cena też całkiem rozsądna.

Do góry Bottom